Gândul săptămânii, săptămâna a 18-a

Un bărbat stă trist pe bancă, un polițist trecător îl întreabă de ce este trist. Bărbatul relatează că bunicul său a murit acum câteva luni și i-a lăsat 100.000 de euro și câteva mașini. Polițistul se întreabă: ”Asta nu sună a cauză de tristețe”. ”Da, dar nu ați auzit încă întreaga poveste”, continuă bărbatul: ”luna trecută, unchiul meu mi-a lăsat 1.000.000 de euro ”. Polițistul clătină din cap: ”Nu înțeleg. Atunci de sunteți atât de nefericit? ” Bărbatul răspunde: ”Nimeni nu mi-a lăsat nimic în această lună”.

Serios vorbind, există oameni care sunt nemulțumiți de orice ar avea pentru că doresc întotdeauna doar să primească, să dețină.

După înmulțirea minunată a pâinii, oamenii Îl caută din nou pe Isus. Au fost plini și iar au înflămânzit.

Iisus transcende apoi mâncarea perisabilă și se numește Pâinea Vieții. Acest lucru înseamnă pentru mine că trebuie să merg dincolo de a obține și trebuie să învăț de la Maestrul meu să duc o viață ”gustoasă”. Viața ”gustoasă” înseamnă viață naturală și directă. O persoană ”gustoasă” este el înșine, fără potențiatori de aromă. El nu trăiește o viață artificială, condimentată cu aparențe, ci în radiații divine, fără a ieși în evidență.

Pare dificil, dar merită să încerc…

O săptămână binecuvântată!

Sajgó Balázs