Gândul săptămânii, săptămâna a 21-a

„Doamne, la cine să mergem? Tu ai cuvintele vieţii veşnice.” (Ioan 6,68)

Acesta este răspunsul apostolului Petru către Isus într-un moment în care mulți încep să se îndepărteze de Învățătorul lor pentru că nu Îl înțeleg – și mulți chiar sunt indignați în El.

Autocunoașterea corectă și continuă este posibil pe baza unor metode științifice, dar nu este suficientă, pentru că pot ajunge cu ușurință ca aborigenul care a primit în cadou un ceas de la șeful expediției. Era nespus de fericit. De asemenea, li s-a arătat cum trebuie să rotească butonul ca să funcționeze, iar ceasul a făcut tic-tac și a mers. Dar băștinașul nu știa un lucru: că ceasul arată ora. Nu a înțeles relația dintre ceas și trecerea timpului.

Mulți oameni educați care se consideră moderni au un astfel de „ceas”: o diplomă, cunoștințe vaste și multe instrumente utile ale civilizației – și asta este bine, numai că nu înțelege legătura de ce există pe lume.

Este important să mă așez și să rămân puțin la picioarele Invățătorului, și în timpul petrecut cu El, în lumina lui Dumnezeu, pot înțelege cu adevărat sensul vieții mele și să mă autocunosc. Și asta este pentru că vin de la El și mă duc spre El.

Cuvintele vieții veșnice duc la El …

Citesc de regulă aceste cuvinte?

O săptămână binecuvântată!

Sajgó Balázs