Gândul săptămânii – Săptămâna a 23-a

„Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor.” (Mat 18, 20)

Dumnezeu este peste tot. Nu există niciun loc în univers unde El să nu fie prezent. Cu toate acestea, de multe ori nu simt prezența lui, de fapt: în multe cazuri îi simt absența … Îl caut și nu Îl pot găsi.

Atunci mă întreb care ar putea fi greșeala. Dacă mă gândesc logic, știu răspunsul: dacă El este prezent peste tot și tot nu Îl simt, atunci greșeala este în mine. Nu iau „transmisia”, deși strălucirea Duhului Său Sfânt este prezentă în mod constant. Mă pătrunde precum apa mării pătrunde peștele, dar nu conștientizez. Acesta îmi aduce aminte de întrebarea plină de umor: oare peștele bea apă? La care răspunsul este: nu știu, dar precis are posibilitatea.

Mai serios, Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, dragostea lui pătrunde constant și totuși simt adesea că viața este goală, nu-i văd sensul.
Următoarea linie de gândire mă poate ajuta în soluție: e drept că El este atotprezent, dar tot adevărat este că El nu este violent. Eu trebuie să-L invit în viața mea. Trebuie să-mi „reamintesc” numele Său pentru a deveni conștient de prezența Lui în mine. Dacă voi persevera și voi chema numele Lui, este destul de sigur că viața mea va fi plină.

Dacă nu reușesc singur, există încă o soluție: trebuie să încerc cu alții, cu cineva care este „mai cunoscut” la Dumnezeu. Oricum: unde-s mulți, puterea crește. Acolo unde mulți oameni Îl invită și Îl cheamă pe Dumnezeu în viața lor, eficiența puterii lui Dumnezeu este înmulțită.

Am pe cineva cu care îl caut pe Dumnezeu, cu care să menționăm numele Lui?
Este timpul să-L chem din nou cu adevărată credință, să-L chem pe Domnul în viața mea…

O săptămână binecuvântată!
Sajgó Balázs