Gândul săptămânii – Săptămâna a 26-a

„Să aveţi în voi acea atitudine care este în Cristos Isus.” (Fil 2,5).

Sfânta Scriptura în ansamblu vorbește despre faptul că Dumnezeu are întotdeauna puterea de a mă schimba, de a-mi transforma viața. El mă cheamă mereu și trebuie să răspund. Dacă răspunsul meu va fi afirmativ, voi ceda în fața Lui, Îl voi asculta și spiritul lui Isus se va dezvolta și în mine. Toată viața Lui, Isus s-a supus voinței Tatălui.

În ochii lui Dumnezeu, chiar și cea mai mică faptă are o mare însemnătate atunci când aceasta corespunde dorinței și învățăturii Lui.

„Să aveți în voi acea atitudine care este în Cristos Isus” (Fil 2,5). Aceeași atitudine, temperament și spirit. Spiritul lui Isus înseamnă că îi spun lui Dumnezeu: da, voi face! – Si chiar o voi face!

Spiritul lui Isus este căutarea și împlinirea voinței lui Dumnezeu. Dar ce poate vrea El oare? Să ies să lucrez în vie – adică să fiu cu El, să lucrez cu El, să trăiesc cu El … și să am încredere în voia Lui. Este important să-mi concentrez toată viața asupra lui Dumnezeu. Aceasta este ascultare, supunere. Un teolog a spus astfel: „Orice mai puțin decât Dumnezeu va fi dezamăgitor”.

Treaba mea este să mă dedic complet, să mă consacru lui Dumnezeu. Ne dăruim parțial și temporar, dar nu-I dăm totul. Consacrarea mea este mai mult decât a merge la biserică, mai mult decât a urma cele Zece Porunci, mai mult decât a plăti impozitele bisericești, mai mult decât a glorifica cu mâna ridicată sau a merge într-o misiune. Toate acestea sunt lucruri bune, dar nu este încă consacrare completă, devotament.

Consacrarea înseamnă că îmi voi priva sinele de tronul său și voi da acest tron ​​lui Isus, el va fi Domnul vieții mele. El va crește în mine acel spirit care era și în El!

Să repet săptămâna aceasta: Doamne, mă încredințez din nou Ție! În totalitate!

Săptămână binecuvântată!

Sajgó Balázs