Gândul Săptămânii, săptămâna a 26-lea

Atunci, luând cuvântul, Ioan i-a spus: „Maestre, am văzut pe cineva, care alunga diavoli în numele Tău, şi i-am interzis, pentru că nu Te urmează împreună cu noi”(Mc 9, 38). Dar Isus i-a zis: „Nu-i interziceţi, căci cine nu este împotriva voastră, este cu voi” (Mc 9, 40).

Niciodată nu pot fi sută la sută sigur, că drumul meu este cel bun și nu al lui celălalt. Doar pentru că sunt membru al unei biserici, nu înseamnă, că dețin tot adevărul, fiindcă nu sunt încă pregătit. Sunt pe drum!

Deseori se întâmplă, ca o persoană -care nu aparține comunității mele bisericești sau chiar un ateu- iubește mai mult decât mine, cine poate mă aflu într-un moment al vieții mele, în care nu pot practica autentic credința sau religia mea. Cine este mai aproape de Hristos în astfel de momente? Persoana respectivă sau eu?

Când îi condamn pe alții, care -după părerea mea- sunt departe de Hristos, și în același timp nu-i cunosc, nu-i simt inimile, pot să cad ușor în aceeași greșeală, ca și apostolul Ioan: văd doar calea mea ca fiind cea corectă, singura cale care mântuiește!

Știu, că este o mare tentație să îi modelez pe ceilalți după chipul meu, și să iau în considerare doar ceea, ce îmi imaginez, că este adevărat. De aceea, trebuie să-mi pun întrebarea, la care ar trebui să răspund în continuu, și nu doar săptămâna viitoare: sar putea oare, ca mulți oameni urmează o anumită cale datorită faptului, că eu îi indic o direcție, care îi îndepărtează de Hristos?

Să nu judecăm pe nimeni în grabă!

Săptămână binecuvântată!

Sajgó Balázs