Gândul săptămânii, Săptămâna a 27-a

”În cele din urmă l-a trimis pe fiul său la ei, zicându-şi: «De fiul meu le va fi ruşine». Însă viticultorii, când l-au văzut pe fiu, au zis între ei: «Acesta este moştenitorul. Haideţi să-l ucidem ca să avem moştenirea lui!». Prinzându-l, l-au aruncat afară din vie şi l-au ucis.” (Matei 21,37-39)

Un tată și fiu său au adunat o mulțime de opere de artă. Apoi băiatul a trebuit să plece la război, unde și-a dat viața pentru un prieten. La sfârșitul războiului, prietenul băiatului decedat l-a căutat pe tatăl acestuia și i-a înmânat o pictură înfățișându-l pe fiul său pierdut. Tatăl a fost foarte fericit și a pus tabloul în cel mai bun loc din colecția sa.
Mai târziu, a murit și tatăl. Astfel tablourile au ajuns să fie licitate. Mulți oameni influenți s-au adunat pentru a cumpăra cât mai multe tablouri valoroase. Mai întâi, a fost expus portretul băiatului, dar nimeni nu a vrut să-l cumpere, nici măcar pentru o sumă mică. Toată lumea vroia tablouri mai valoroase. În cele din urmă, grădinarul tatălui și fiului decedați, a cumpărat portretul pe bani foarte puțini.
Cu aceasta licitația se și încheie. Nimeni nu a înțeles de ce. Totuși, licitatorul a declarat că licitația s-a încheiat. Condiția testamentului era că numai portretul băiatului să fie de vânzare. Cine cumpără portretul băiatului primește totul …

Moștenirea este tentantă. Frații sunt întorși unul împotriva celuilalt. Este în natura noastră umană tendința de a colecționa, cu greu rezistăm tentației de a aduna lucruri.

FIUL vorbește despre o altă moștenire: moștenirea eternă. Cel care dorește viața divină oferită de El, va primi totul. Moștenirea este eternitate. Eternitatea în efemer este permanentă: viața veșnică, care nu poate fi posedată, cumpărată. Moștenirea este adusă de Fiul. Iar cel care alege FIUL primește TOT.

Dacă Îl resping pe Dumnezeu, pierd TOTUL. Dacă Îl accept, TRĂIESC O VIAȚĂ VEȘNICĂ … încă de pe acum!

Decizia este în mâinile mele…

O săptămână binecuvântată!

Sajgó Balázs