Gândul săptămânii, săptămâna a 29-a

„Nu știți ce cereți.” (Mc 10, 38)

De multe ori tind să vorbesc despre viața de apoi ca și cum ar fi continuarea acestei lumi. Vreau să-mi organizez viața de parcă multe lucruri ar continua cum au început aici. Dacă sunt sincer cu mine, nu pot să vreau asta! Viața mea pe lumea cealaltă poate continua DOAR într-o formă purificată: protecția, interesele, cariera, exercitarea puterii, discuțiile arogante, clipirea în prim-plan nu pot avea loc în forma, în care au loc în viața asta!

Există cei care spun, că cele enumerate mai sus nu se aplică lui, condamnând totuși pe cei, care trăiesc așa. Asta poate însemna, că aceleași procese se petrec în adâncul sufletului lui, dar nu are curajul să spună, să mărturisească pentru el însuși.

Cei doi apostoli, Iacov și Ioan vor să stea lângă Dumnezeu în viața de apoi. Ceilalți sunt supărați, dar cei doi apostoli au spus doar ceea ce era ascuns în ei. De aceea Dumnezeu le spune: „Nu știți ce cereți” (Mc 10, 38). Apoi subliniază din nou esența și importanța slujirii: trăiesc bine în această lume cei, care caută și așează Dumnezeu în centru, și nu pe ei înșiși.

Cine este în centru în viața mea?

O săptămână binecuvântată!

Sajgó Balázs