Gândul săptămânii – săptămâna a 30-a

„Ei înşişi povestesc ce fel de primire am avut la voi şi cum v-aţi întors la Dumnezeu de la idoli ca să slujiţi Dumnezeului celui viu şi adevărat…” (1 Tes 1,9)

Săptămâna trecută, am putut reflecta la idoli care îmi „distrag” atenția de la singurul și adevăratul Dumnezeu. Apostolul Pavel îi laudă pe destinatarii scrisorii sale în citatul de mai sus, deoarece au reușit „să-și întoarcă spatele” la idoli și să „se întoarcă” la Dumnezeu.

Te poți întoarce la Dumnezeu prin porunca iubirii. Cunosc pe de rost chemarea lui Isus: „Să-l iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta, din tot sufletul tău şi din tot cugetul tău!”  (Mt 22,37), dar oare și pe dinăuntru?

A-L iubi pe Dumnezeu e posibil numai dacă:

1. mă întorc spre EL din toată inima: inima simbolizează punctul central în Sfânta Scriptură. Viața corpului meu – viața biologică – încetează fără funcționarea inimii. Dacă vreau să mă întorc către Dumnezeu, în primul rând trebuie să-mi pun întotdeauna corpul în fața Lui, fiecare părticică al corpului meu împreună cu inima mea. Aceasta este rugăciunea trupului.
  2. mă întorc din tot sufletul meu către El: când stau în fața Lui cu corpul meu, stau în genunchi, mă întind, îmi deschid sufletul, astfel încât Duhul Sfânt să mă umple și să mă cuprindă.
  3. și cu toată inteligența și cu mintea mea trebuie să mă întorc spre El: mă uit și aștept vigilent. Sunt atent la semnalele corpului meu, la „suspinele” sufletului meu și încerc (pe cât e posibil!) să-mi îndrept atenția către El.

Dacă exersez acești trei pași, vreau să fiu cu El cât mai mult și cât mai pe deplin.
Dacă exersez stăruitor acești trei pași, mă unesc din ce în ce mai mult cu El și trăiesc în El.  Aceasta este viața Iubirii în mine… Nu există nimic mai mult. Nu este nimic mai bun…

Să încerc din nou și din nou!

O săptămână binecuvântată!
Balázs Sajgó