Gândul săptămânii, săptămâna a 30-lea

1. Credința lui Bartimeu: credința a trăit în el, pentru că Isus însuși îl confruntă: credința ta te-a păstrat! Credința te păstrează pentru că vede cu ochii interiori. Credința este un pod construit de Dumnezeu în interiorul meu și care duce la El. Dacă nu văd puntea credinței, să-l caut până îl găsesc. Este în mine.

2. Mărturisirea credinței: credința nu numai că vede în interior, dar vrea să crească, așa că trebuie să mă pronunțdin nou și din nou și apoi să mărturisesc să crească. Credinciosul nu este doar un credincios pentru că a experimentat multe lucruri, ci și pentru că vrea să ceară mai mult. El vrea să crească în această viziune interioară. Trebuie să spun ce vreau, trebuie să-mi mărturisesc credința. Nu este suficient să o simt. Bartimeu nu numai că îl vede pe Isus cu ochii săi interiori, ci și spune, își mărturisește credința!

3. Încredere în puterea lui Dumnezeu: când Bartimeu își mărturisește credința, nu știe încă rezultatul, și acesta face parte din credință. Cred în Dumnezeu, chiar dacă el nu acționează așa cum vreau eu. Dar voi face tot posibilul pentru că știu că El are putere! Bartimeu de aceea îl numește pe Isus Fiul lui David, pentru că știe că Isus este Mântuitorul!

4. Credința îl atinge pe Dumnezeu: Isus este atins de credința lui Bartimeu. Credința îl atinge întotdeauna pe Dumnezeul iubitor! Prin urmare, „schimbă” ordinea anterioară și deschide ochiul exterior al orbului, care din anumite motive a fost închis până atunci. Dumnezeu este capabil să-mi deschidă ochii… Și ochii mei interiori, căci ochii credinței sunt în interiorul meu!

Am această viziune interioară? Pentru că dacă nu, cea exterioară nu merită prea mult!

Săptămână binecuvântată!

Sajgó Balázs