Gândul săptămânii, săptămâna a 31-a

„Domnul Dumnezeul nostru este un singur Domn’ şi ‘Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău şi cu toată puterea ta.’ Iată porunca dintâi. Iar a doua este următoarea: ‘Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.’ Nu este altă poruncă mai mare decât acestea.” (Marcu 12, 30- 31)

Ori de câte ori aud porunca iubirii lui Isus, trei cuvinte mă ajută să înțeleg ce anume îmi poruncește Domnul.

Prima dată îmi cere, să mă uit SUS, să aștept putere, ajutor, ocrotire, cu alte cuvinte: totul de la El. Dacă petrec din ce în ce mai mult timp cu El, voi radia spiritul iubirii, pe care îl voi simți și semenii mei, iar acesta va fi mult mai autentic, decât orice predicare forțată. Al doilea cuvânt este, deci: SPRE AFARĂ. Iar dacă radiez iubirea divină primită DE SUS, aceasta se va răspândi nu numai SPRE AFARĂ, ci și ÎNĂUNTRU: îmi va împlini trupul, sufletul, toată ființa mea.

Ca urmare, porunca iubirii lui Isus are o spiritualitate. Aceasta este totodată și o energie pozitivă, care mă „forțează”, îmi impune porunci în așa fel, încât nu pot și nici nu vreau să acționez altcumva. Îmi poruncește să mă uit sus, spre afară și înăuntru la rând, apoi în același timp. Sus, ca să mă împlinească din ce în ce mai bine spiritualitatea, a cărei sursă este Duhul Sfânt de a lui Dumnezeu, ca eu să-o pot radia și să stârnesc dorință în oamenii din jurul meu de a-și căuta Dumnezeul. Dacă convertesc oamenii cu forță, nimeni n-o să „poftească” iubirea lui Dumnezeu, pentru că aceasta o „să-și piardă gustul”. Mă uit și înăuntru, ca să învăț să mă iubesc corect și pe mine însumi.

Nu există o cale mai bună, asta-i tot!

Săptămână binecuvântată!

Sajgó Balázs