Gândul săptămânii, săptămâna a 5-a

Marcu 1, 29-39

În timpul vieții Sale Isus propovăduiește Împărăția lui Dumnezeu, acordă  atenție deplină oamenilor și, totodată, reușește să aibă timp și pentru el însuși. Care este secretul acestui lucru? Conform fragmentului din Evanghelie, trei cuvinte pot ajuta la rezolvarea acestui mister și apoi ne putem trăi viața de zi cu zi în deplinătate și într-un mod plăcut lui Dumnezeu: propovăduirea cuvântului Domnului, vindecarea, rugăciunea.

Propovăduirea cuvântului Domnului: Isus vorbește scurt și concis, ne învață prin pilde.

Cum îl pot urma?

Când Sfântul Francisc de Assisi și-a trimis ucenicii în călătorie, el le-a spus mereu: mergeți și, dacă este necesar, să și vorbiți! Aceasta înseamnă: trebuie să trăiesc în așa fel, încât ceilalți să observe și să întrebe de speranța care trăiește în mine, așa cum citim în scrisoarea lui Sfântul Petru (1 Petru 3,15-17) Când mă întreabă despre credința mea, eu răspund: propovăduiesc cuvântul Domnului!

Vindecarea: prezența lui Isus îi vindecă pe mulți.

Cum Îl pot urma în activitatea de a vindeca?

Dacă încep să acord atenție celorlalți și mă apropii de ei, pot contribui la procesul lor de vindecare. Când mă rog pentru alții, cer puterea Duhului Sfânt și-l „transfer” lor, iar procesul de vindecare poate începe. Întrebarea este cu câtă credință mă rog, cu câtă credință cer și transmit puterea divină către alții … Această putere nu este o energie impersonală, ci darul personal al Dumnezeului cel viu!

Rugăciunea: rugăciunea este să îmi îndrept atenția către Dumnezeu și în același timp să fiu atent la mine. Îi acord timp lui Dumnezeu și mie însumi. Rugăciunea este înrădăcinare în Hristos, care ne conduce la Tatăl și ne umple cu Duhul Sfânt.

Cea mai mare minciună este când spun că nu am timp să mă rog. Mă înșel pe mine însumi pentru că mă privez de timpul meu. Când mă rog cu adevărat, mă inundă puterea Duhului Sfânt, îmi întăresc sănătatea mentală și chiar fizică și atunci voi putea fi prezent vindecător pentru alții. Pot fi totul pentru toată lumea fără să mă consum.

Pot să propovăduiesc deci cuvântul Domnului prin viața mea (și, dacă este necesar, voi vorbi despre asta!), pot vindeca pe alții cu prezența mea și pot primi putere prin rugăciune pentru a putea lucra și, astfel, să duc o viață deplină.

Oportunitatea este dată. Profit de ea?

Săptămâna binecuvântată!
Sajgó Balázs