Gândul săptămânii, săptămâna al 20-lea

Mă surprinde mereu – nu atât de des, dar totuși se întâmplă – atunci când oamenii care trăiesc într-o relație iubitoare, fizic sunt apropiați, stau unul lângă celălalt, cu telefonul în mână, și își transmit urări prin Facebook.

Înțeleg că își asumă dragostea unul față de celălalt în public – și asta nu este o problemă, dar ceva nu e în regulă în acest tip de relație.

Dumnezeu vorbește cu mine personal – nu prin Facebook, ci în adâncul sufletului mei. Nu pentru că vrea să fie secretos cu mine, ci pentru că mesajul este total personal și personalizat: este doar pentru mine. Că trebuie să-l transmit mai departe după aceea – este cu totul o altă chestiune!

Dumnezeu ți se adresează personal, și această adresare se întâmplă într-o comuniune intimă. Cel care spune da chemării, spune da Vieții, și astfel a pornit pe calea fericirii. Exemplul Adormirii Maicii Domnului confirmă, de asemenea, acest lucru. Dumnezeu i se adresează personal, și Ea răspunde personal chemării. Ea nu răspândește în public acest lucru. Oricum iese la iveală – la timpul său.

Și cine este cu adevărat fericit…

O săptămână binecuvântată!

Sajgó Balázs
Director spiritual