Gândul săptămânii – Sfânta Treime

În Isus, Dumnezeu îți arată ce înseamnă cu adevărat să fii creștin! În viața sa pământească, Hristos a vorbit constant despre Tatăl. Nu doar în cuvinte, ci și în fapte. ISUS ESTE MODELUL. El nu poate trăi fără Tatăl, el caută și urmărește în mod continuu voința Lui. El este mereu în contact cu el.

Este mai important să fii într-un contact decât să fii perfect! Iar această legătură este garantată de Duhul Sfânt, care trăiește printre noi, și pe care îl promite Isus. Și trimite întotdeauna celor care îndrăznesc să se desprindă de ei înșiși, pentru cei care nu stau acasă, au curajul să își asume riscuri, adică să trăiască cu adevărat!

Cel care ascultă îndemnurile Duhului Sfânt nu trebuie să se teamă niciodată, nici măcar în perioadele cele mai dificile. Dumnezeu știe întotdeauna când avem nevoie de puterea luminatoare și de confortul Duhului Sfânt.

Există crize în viața noastră. Aceasta nu este o problemă. Oricine este în criză ar trebui să știe că este în dezvoltare. Crizele sunt semne că suntem practic pe drumul cel bun, suntem doar puțin nesiguri. Fiecare dintre noi sigur a simțit în viața lui că nu merge rugăciunea sau nu este util. Chiar și în aceste momente nu trebuie să uităm niciodată că Tatăl nostru nu ne va părăsi, suntem în mâinile Sale. Și suntem în cel mai bun loc acolo. Despre aceasta vorbește întotdeauna Isus și noi îl înțelegem cu adevărat în Duhul Sfânt. El este iluminatorul. El este prezent în viața noastră de zi cu zi, El inspiră, iar atunci când respirăm în momente dificile, respirăm în El. El i-a sugerat Sfântului Apostol Ioan acea frumoasă propoziție: Dumnezeu este lumină și nu există întuneric în el. Și dacă trăim în Dumnezeu, trăim în lumină și înțelegem totul treptat.

De asemenea, îl cunoaștem pe Dumnezeu treptat. Citim despre Tatăl, pe care nu-l putem vedea, Care este invizibil. El devine vizibil în Fiul Său. Devine înțeles în Duhul Sfânt. Dar această gradație se va întâmpla doar dacă nu încetăm să-L privim! Aceasta este rugăciunea: mă uit la El, mă uit la chipul Lui!

Pot încerca acest lucru săptămâna viitoare!
Sajgó Balázs director spiritual