Jubileuri de 10 ani

Caritas Alba Iulia a sărbătorit între 24-25 septembrie 10 ani de existenţă a 3 instituţii. Casa de studii „Jakab Antal“ din Miercurea Ciuc, Caritabăra din Jigodin , Căminul de bătrâni „Sf. Elisabeta“ din Gheorgheni au împlinit 10 ani de existenţă. Festivităţile au început în data de 24 septembrie cu Sfânta Liturghie în Bazilica din Şumuleu Ciuc. Sfânta Liturghie a fost celebrată de către IPS Tamás József, episcopul auxiliar de Alba Iulia. În cadrul liturghiei I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru cei zece ani de existenţă ai Casei de studii. După liturghie festivităţile au continuat în curtea Casei de studii. Bunta Levente, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a apreciat în discursul lui colaborarea eficientă între Consiliul Judeţean şi Organizaţia Caritas Alba Iulia.

Tot în 24 septembrie a avut loc Ziua porţilor deschise la Caritabăra din Jigodin. Tabăra de agrement pentru copii orfani şi pentru copii proveniţi din familii cu situaţie materială precară găzduieşte anual peste 500 copii în vacanţa şcolară de vară. Directorul instituţiei, Csató Miklós a prezentat celor interesaţi activităţile derulate în cadrul taberei de agrement şi planurile de viitor ale instituţiei. Evenimentul a fost încheiat cu spectacolul copiilor care sunt asistaţi în casele de copii de tip familial din Miercurea Ciuc.

În 25 septembrie a avut loc jubileul Căminului de bătrâni „Sf. Elisabeta” din Gheorgheni. Festivităţile au început cu Sfânta Liturghie în capela căminului. În cadrul liturghiei locuitorii căminului şi invitaţii au vizionat documentarul despre viaţa locuitorilor din căminul de bătrâni. Festivităţile au continuat în aer liber unde după discursurile ţinute a avut loc şi decernarea diplomelor de excelenţă persoanelor care au contribuit în mod mai deosebit la realizarea şi funcţionarea căminului. În perioada 1996–2006 în Căminul de bătrâni au fost îngrijiţi în total 535 de persoane. Căminul are în prezent 132 de locuitori.