Lansare de proiect și conferință privind educația, dezvoltarea abilităților și angajarea tinerilor defavorizați

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Fundația Autonomia a organizat în data de 20 septembrie o conferință la Budapesta, cu accent pe angajarea tinerilor defavorizați și prezentarea proiectului Pregătirea tinerilor pentru lumea muncii, implementat în România de Caritas Alba Iulia.

Deși lipsa forței de muncă în multe țări din Europa Centrală și de Est crește șansele tinerilor defavorizați de a intra cu succes pe piața muncii, mulți tineri se confruntă cu dificultăți după terminarea formării profesionale. Situația poate fi dezvoltată în continuare prin efortul comun al angajatorilor, școlilor profesionale și inițiativelor de dezvoltare.

Experții și partenerii proiectului, din Ungaria, precum și din alte țări europene, au fost invitați să vorbească despre bunele lor practici.

Evenimentul a fost deschis de Olav Berstad, ambasadorul Norvegiei în Ungaria și Dominique Bé, expertul Direcției Generale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Afaceri Sociale şi Incluziune.

Un sociolog însemnat al Institutului de la Budapesta a susținut un discurs cu privire la situația educației și a pieței muncii a tinerilor defavorizați din Ungaria și Europa.

Fundația Autonomia a prezentat abordarea și obiectivele proiectului Pregătirea tinerilor pentru lumea muncii – educație profesională, dezvoltarea competențelor și angajarea tinerilor defavorizați din patru țări europene, precum și metodologia și rezultatele unui proiect aproape finalizat privind angajarea tinerilor romi cu studii superioare în sectorul corporativ.

Un expert al Universității Central Europene a fost invitat să prezinte pe scurt evaluarea impactului programului anterior de angajare.

Reprezentanți ai organizațiilor partenere din cadrul proiectului Pregătirea tinerilor pentru lumea muncii, precum și experți educaționali și angajatori, au fost invitați la o sesiune de dialog despre probleme majore și bune practici.

Evenimentul a atras o audiență de 50 de membri și a primit un feedback pozitiv.

Implemented by:

Working together for a green, competitive and inclusive Europe