Providența reacționează

M-am născut în Carei în 1973, într-o familie șvabă de limbă maghiară, aproape de biserică. Sunt un om de familie, tată a trei copii. Comunitatea creștină mi-a definit copilăria, tinerețea, anii de facultate și pare să fi fost cu mine pentru tot restul vieții, deoarece sunt și acum membru al unei comunități religioase, angajat în conducerea carității Bisericii Romano-Catolice, Caritas Alba Iulia.

A fost o vreme când am crezut că-mi voi câștiga existența ca programator, am absolvit informatică și am lucrat ca programator timp de șase ani, absolvind totodată cursul universitar de asistent social. Profit de cunoștințele pe care le-am acumulat în ambele domenii. Încă eram student la universitate când mi-am oferit slujba directorului Caritas Alba Iulia de atunci, János Szász.

Sunt în relație strânsă cu serviciul de caritate din 2003 și, de-a lungul anilor, am avut ocazia să trăiesc și să formez caritatea în acțiune. În parte, pentru că împărtășesc afirmația unui prieten precum că din acest lucru pe care o facem, 50% este partea noastră, restul este adăugat de Bunul Dumnezeu. Cred că El are loc în această muncă, astfel noi avem ocazia să facem ceva concret, perceptibil, uman și astfel putem experimenta că această muncă a noastră are valoare, nu este în zadar. Îmi dă impuls și perseverență să fiu un tovarăș al Creatorului cu ceea ce fac. Nu drumuri sau case se construiesc pe parcursul muncii noastre, ci oportunități de izbucnire pentru oameni, perspective pentru o viață puțin mai bună.

În lumea de căutare a valorilor, mi-am găsit locul aici, împreună cu faptul că, în calitate de leader, de multe ori trebuie să intru în conflict cu mine și mediul meu. Nu este întotdeauna ușor să pun cei 50% omenesc lângă divin. Deși trebuie să luptăm din greu în viața de zi cu zi, împreună cu colegii mei, cred și experimentez că merită să perseverăm, să rămânem în acest serviciu, deoarece această caritate în acțiune este o valoare care nu se saturează. Providența reacționează și confirmă.

Ludescher László, director departament Asistență Socială