Lumânarea, lumina şi candela

16 localităţi au fost iluminate de lumina solidarităţii şi carităţii în 14 octombrie. La evenimentul de strângere de fonduri a Organizaţiei Caritas Alba Iulia şi anul acesta au participat mai mult de cinci mii de persoane care au donat până acum 42.294 de lei. Îi mulţumim!

Deşi a fost frig, mulţi au participat la concertele şi spectacolele variate în mai multe localităţi. Urmează câteva gânduri de la colegii noştri:

În Sîngeorgiu de Mureş s-a dublat suma

Lumina candelelor din Sîngeorgiu de Mureş a accentuat şi anul acesta solidaritatea comunităţii cu cei nevoiaşi. La programul din Piaţa Sfântu Gheorghe au participat 150 de persoane care au donat o sumă de două ori mai mare decât anul trecut. Vicarul Baricz Lajos şi preotul ortodox Roata Gigel au simţit importanţa acestui eveniment, tocmai de aceea au acceptat să exprime câteva gânduri spre donatori. Ansamblurile Jubilate Deo şi Manna au contribuit la atmosfera magică din Piaţa Sfântu Gheorghe.

Dorim mulţumirea donaţiilor printr-un citat de la Gárdonyi Géza:
„Iubirea are căldură în frigul naturii,
Lare lumină în viaţa întunericului,
și iubirea are buzele care zâmbesc cu noi în bucurie și sărută lacrimile de durere.”

Mulţumim!

(Tilinger Mónika)

Mai mult de 600 de participanţi în Miercurea Ciuc

Frigul nu i-a oprit pe localnicii din Ciuc să aprindă o lumânare în Piaţa Libertăţii. După cuvintele lui Péter György, directorul Departamentului Socio-Medical al Organizaţiei Caritas Alba Iulia şi preotului Sárközi Sándor, participanţii au vizionat spectacolul Fanfarei de tineret din Sânsimion şi tinerilor din Comunitatea Ceangăilor din Miercurea Ciuc.

Echipa entuziastă de voluntari a Organizaţiei şi-au luat parte nu doar în organizarea şi în derularea evenimentului, dar şi în realizarea unei coreografii cu sparkleri. Török I. Csongor a încheiat evenimentul cu un spectacol cu foc, coreografia cea nouă fiind interpretată cu ajutorul muzicii clasice.

Îi mulţumim colegilor şi voluntarilor Caritas, lui Zólya Zsolt şi restaurantului Taverna pentru contribuirea la realizarea evenimentului. Am arătat că nu suntem că nu suntem indiferenți față de soarta semenilor noștri!

(Bedő Krisztina)

Din cei 16 localităţi, în Tîrgu Mureş au participat cele mai multe persoane, în total 755. Aici trupa Koszika & The HotShots i-a încântat pe copii, părinţi, bunici şi toţi cei prezenţi cu un concert caritativ (mulţumiri pentru sonorizare firmei Rabbit Sound). Copii s-au bucurat nespus de fugirea pe „covorul cu candele”. Voluntarii Young Caritas au intrat şi aici în scenă.

Mulţumim donaţiile generoase în numele familiilor nevoiaşe și a persoanelor care locuiesc singuri cărora vom distribui pachete de alimente, astfel încercând să înfrumuseţăm crăciunul şi persoanelor cărora altfel nu ar ajunge mâncare caldă şi cozonac pe masă.

Mai multe fotografii găsiţi aici.

Petroșani 2.741 lei, 450 persoane, Sîngeorgiu de Mureș 1.642 lei, 150 persoane, Tîrgu Mureș 8.166 lei, 755 persoane, Sîngeorgiu de Pădure 1.373 lei, 200 persoane, Sovata 5.501 lei, 400 persoane, Odorheiu Secuiesc 3.984 lei, 598 persoane, Cristuru Secuiesc 1.265 lei, 180 persoane, Miercurea Ciuc 4.495 lei, 676 persoane, Cîrța 920 lei, 135 persoane, Gheorgheni 1.832 lei, 250 persoane, Joseni 3.163 lei, 550 persoane, Sfântu Gheorghe 1.746 lei, 450 persoane, Brețcu 1.361 lei, 170 persoane, Ditrău 1.265 lei, Remetea 1.380 lei, 200 persoane, Toplița 1.460 lei, 150 persoane.