Luminile solidarităţii în Tîrgu-Mureş

Luminile solidarităţii s-au aprins pe 14 noiembrie în Tîrgu-Mureş. În jur de 500 de persoane au răspuns la anunţul Organizaţiei Caritas Alba Iulia şi au venit în Piaţa Teatrului din Tîrgu-Mureş ca să aprindă o lumânare într-un gest de solidaritate cu persoanele aflate în nevoie

Acţiunea organizaţiei Caritas a început la lumina zilei, pentru ca la lăsarea nopţii să se aprindă lumina nu numai în piaţă ci şi în sufletele persoanelor prezente la eveniment. Treptat sigla organizaţiei a început să se contureze prin lumânările aprinse, ca în final cele 700 de candele aprinse să reprezinte o stea cu razele întinzându-se spre infinit.
Scopul acţiunii a fost acela de a oferi semne vizibile pentru o societate solidară şi o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale. Fiecare lumânare a reprezentat simbolic o persoană aflată în nevoie.
Din donaţiile primite în schimbul candelelor s-au strâns în total 3242,25 RON. Din această sumă organizaţia Caritas va cumpăra alimente de bază pentru 120 de familii din judeţul Mureş, aflate în situaţie materială precară, transmiţând astfel mesajul simbolic al acelor persoane care au fost solidare cu ei prin intermediul acestei acţiuni.
Dorim să le mulţumim tuturor celor care au participat la acţiune exprimându-şi în mod vizibil solidaritatea cu persoanele aflate în nevoie.
Campania “Un milion de stele” este o iniţiativă Caritas, fiind deja un eveniment cu tradiţie în ţările din Europa de Vest. În ţara noastră a fost organizată anul acesta pentru prima dată de către organizaţiile Caritas. Evenimentul s-a desfăşurat pe 14 noiembrie simultan în şapte oraşe ale ţării: Iaşi, Satu Mare, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Oradea, Blaj şi Timişoara.
Organizatorii acţiunii au încredere că prin această iniţiativă au declanşat un val de solidaritate în România care va creşte de la an la an, oferind semne vizibile în viaţa acelor persoane care fără ajutorul nostru nu pot ieşi din situaţia precară în care se află. (Knecht Tamás)