Luna asistenților medicali

12 mai este Ziua Internațională a Asistentului Medical, astfel în luna mai îngrijirea medicală este în centrul atenției la Caritas, de data aceasta aducem omagiu colegului care stă alături de pacient. Recunoștință celor care îngrijesc bolnavii în căminele de vârstnici sau în propriile lor domicilii, umblă în cătune ca și asistenți comunitari, îi ajută pe cei care au nevoie de sprijin în multe alte zone.

• De ce este nevoie pentru ca cineva să devină asistent medical?
  • Care este sentimentul de succes în îngrijire?
  • De unde își face asistenta putere când sarcina este dificilă?
  • Cum se împletește vocația cu misiunea?
  • Cum o privește pacientul, rudele, medicul asistenta, iar comunitatea ce valori vede în existența lui?

În acest sens, aducem lumea asistenților medicali mai aproape de cei interesați prin organizarea de evenimente și conferințe în județele Mureș, Harghita și Covasna în cursul lunii mai. În același timp, creăm și o oportunitate pentru a sprijini munca lor prin donații, o să folosim suportul Dvs. pentru a ajuta asistentele cu echipamentele, instrumentele necesare. >>>

Totodată primim donațiile la centrele de îngrijire la domiciliu, birouri, la căminele de vârstnici, sau pot fi predate unui coleg, care va înainta suma și va returna donatorului chitanța care confirmă sprijinul.

Ziua Internațională a Asistentului Medical este marcată anual pe 12 mai la inițiativa Consiliului Internațional al Asistenților Medicali (International Council of Nurses, ICN) încă din 1974. Cu acesta onorează aniversarea zilei de naștere a doamnei Florence Nightingale, cea care a pus bazele asistenței medicale moderne și care în 1860 la Londra a înființat prima școală de asistente medicale din lume.