Luni, o zi semnificativă în Sîngeorgiu de Mureș

In data de 29-septembrie, cu ajutorul studenților de la Universitatea Sapienția Tîrgu-Mureș am început să evaluăm situația culturală și financiară a locuitorilor din Sîngeorgiu de Mureș și Cotus. Tot îsX    32n această zi ne-am întîlnit și cu elevii noștri din programul Școală după școală.’’

Una dintr-e scopurile proiectului  „Hand in Hand” al Asociației Caritas Alba-Iulia, este să evalueze situația culturală și financiară a locuitorilor din Sîngeorgiu de Mureș și Cotus. Pe baza rezultatelor vom alcătui un program pentru înbunătățirea situației sociale a comunităților menționate. Voluntarii nostri vor aplica 200 de chestionare pentru tot atîtea de familii,  în decursul a 3 zile.

Luni, a fost prima zi a programului ‘’Școală după școală’’, în cadrul programului copii și-au făcut temele, și au participat la jocuri de socializare, înr-un mediu familiar.

Scopul programului nostru de după școală este să dezvoltăm competențele elevilor din clasa întîi și să facilităm procesul de alfabetizare. În cadrul programului ajutăm elevii să înțeleagă și să-și rezolve temele de casă, și pe lîngă acest fapt programul cuprinde și o serie de jocuri și activități creative, menite să dezvolte capacitățile cognitive, emoționale și sociale.

Protagonistul principal al programului ‘’Școală după școală’’ este Samu, marioneta. El observă cu mare atenție munca copiilor, și născocește tot felul de jocuri interesante pentru ei.

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014,
în cadrul Fondului ONG în România (www.eeagrants.org)

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului;