Mă implic, deci contez!

Alergăm pe Stadionul Jiul Petroșani
în data de 11 octombrie, de la orele 13:00
pentru ca să ajutăm la finalizarea
unui loc de joacă pentru copiii
Centrului de Zi ”Maria Stein” Petroșani.
Vino și tu!

Organizatorii acestui eveniment sunt tinerii din grupul Turn Things Around din Petroșani, care prin acest proiect promovează voluntariatul comunitar şi implicarea directă a tinerilor în viaţa comunitară. Tinerii doresc să îşi dezvolte abilităţile de organizare a unui eveniment comunitar şi de a găsi soluţii viabile de fundraising în beneficiul serviciilor sociale din comunitate, precum şi de a promova conceptul de active citizenship.

Ideea organizării unei astfel de manifestări a pornit de la prietenii noștri austrieci din Linz care, adeseori, organizează astfel de curse umanitare. Este vorba, în primul rând, despre un exercițiu comunitar privind implicarea tinerilor în rezolvarea problemelor urbei. Sperăm ca numărul celor care vor lua parte la această manifestare să fie cât mai mare, a precizat Alexandru Kelemen, coordonatorul programelor din Petroșani al organizației Caritas Alba Iulia.

SUNT UN TÂNĂR RESPONSABIL SOCIAL  este un proiect de tineret finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara, având ca partener Asociaţia „Casa Pro Urbis” Petroşani, ce încearcă să creeze un context favorabil, precum şi un model viabil de implicare comunitară a tinerilor. Sub deviza Mă implic, deci contez!, proiectul urmăreşte responsabilizarea tinerilor ca cetăţeni activi în comunitate, crearea unei altfel de mentalităţi  în rândul acestora.