Merită să vii la școală! Târgul de jetoane de sfârșit de an

Merită să vii la școală anunță proiectul „Toți pentru toți”, finanțat din granturile SEE, în cadrul căruia a avut loc un „târg de jetoane” la închiderea școlii. În martie, Caritas Alba Iulia a lansat programul de recompense la Școala Generală Móra Ferenc și în Școala Generală Tompa László la Odorheiu Secuiesc.

Esența programului este de a atrage atenția și de a încuraja elevii din comunitățile dezavantajate, mai ales din comunitățile rome să nu se lasă de școală și să participe activ la activitatile didactice. Învățătorii au reușit să-i motiveze pe copii într-un mod spectaculos afișând jetoanele, sau punctele strânse în clasele respective. Desigur, au fost recompensați cei mai activi învățăcei, dar toţi elevii au beneficiat cu anumite surprize.

La sfârșitul lunii iunie la terminarea programei colegii Caritas de la Odorheiu Secuiesc, mai precis pedagogii sociali și asistenții sociali, au ținut activități pentru copiii din clasele 1-4 implicate în şcoliile respective. Astfel, s-au implicat în total 15 comunități de clase, și ce este mai important, au jucat împreună cu aproape 100 de elevi. Apoi a urmat târgul de jetoane, unde cei mai activi elevi au fost primii care au fost recompensați, dar nimeni nu a plecat acasă cu mâna goală.

Târgul s-a sfârșit cu anunțarea celei mai așteptate recompense a programului, deoarece în cursul lunii copiii vor pleca în excursii cu autocarul și tabere de vară organizate de Caritas. Programul de jetoane va continua în toamnă cu mai multe clase noi.

Pentru informaţii oficiale despre proiectul „Toți pentru toți”, accesaţi: https://caritas-ab.ro/ro/project/toti-pentru-toti/