Mobile for Good – 2014

Am aflat cu bucurie vestea, că și în acest an vom putea continua împreună cu Fundația Vodafone România programul de teleasistență ”Mobile for Good”, prin care technologia mobilă este folosită pentru ajutarea bătrânilor care locuiesc singuri.

Valoarea cofinanțării este de 53.870,00 Euro. Noul proiect cuprinde 350 noi abonamente pentru telefoane cu buton de panică și telefoanele, prin care vârstnicii pot utiliza aparatele gratuit și în caz de urgență pot apela la ajutor. Parteneriatul cu Fundația Vodafone România are deja un an vechime. Printr-un proiect comun de teleasistență, am reușit să reconectăm din singurătate la viața de zi cu zi 150 de vârstnici bolnavi, de asemenea și angajații Caritas au monitorizat aceste cazuri, cu telefoane primite de la Vodafone.

De multe ori am avut situații, când cineva nu avea nevoie de îngrijire, ci numai de sentimentul de singuranță.
Un angajat Caritas a găsit la domiciliu după trei zile pe podea un om bătrân bolnav zăcând pe loc, neputând să ceară ajutor. Cu ajutorul telefoanelor, dacă se întâmplă ceva, vârstnicii au prin ce să ceară ajutor. De aceea ne-am bucurat mult de vestea, că avem posibilitatea să continuăm acest proiect. În afară de județele Alba, Covasna, Hunedoara, Brașov, Mureș și Harghita, la cerere vom extinde serviciul de teleasistență și în alte județe.

În cazul în care aveți cunoștință de bătrâni bolnavi, care trăiesc singuri și credeți că un asemenea telefon poate să le fie un ajutor, vă rugăm contactați-ne pe numărul de telefon 0732-830.040.