Mobile for Good – primele rezultate

Asociatia Caritas Alba Iulia si Fundatia Vodafone Romania anunta primele rezultate ale programului destinat varstnicilor din cadrul platformei „Mobile for Good”

Asociatia Caritas Alba Iulia anunta primele rezutate ale programului „Ingrijire la domiciliu”, parte din platforma „Mobile for Good”, dezvoltata si finantata de Fundatia Vodafone Romania. Programul are ca beneficiari persoane asistate social cu varste cuprinse intre 60 si 90 de ani, din judetele Alba, Covasna, Harghita, Hunedoara si Mures.

“Fundatia Vodafone a oferit un numar total de 300 de telefoane Vodafone 155 si Vodafone Smart II, dintre care 150 au ajuns la beneficiarii directi, pentru a fi utilizate in situatii de urgenta cu ajutorul butonului de panica, precum si pentru apeluri. De asemenea, asistentii Caritas au primit 150 de telefoane mobile si servicii gratuite de voce si date. Ne bucuram sa vedem ca programul este cu adevarat util si bine primit de catre beneficiarii sai”, a spus Angela Galeta, Director Fundatia Vodafone Romania.

La 8 luni de la lansarea proiectului pilot, s-au inregistrat 5 situatii de urgenta, in care butonul de panica a fost actionat, precum si sute de apeluri pentru monitorizarea starii de sanatate si a medicatiei persoanelor asistate. In plus, beneficiarii au putut sa comunice permanent cu asistentii sociali, ceea ce a avut efecte pozitive asupra starii lor fizice si psihice.

Mobile for Good este cel mai amplu program din Romania care foloseste tehnologiile mobile pentru a imbunatati viata persoanelor dezavantajate sau a celor cu probleme de sanatate. Investitia Fundatiei Vodafone Romania in acest proiect se ridica la 20.000 euro, pentru dezvoltarea aplicatiei pe telefonul mobil si achizitionarea telefoanelor mobile, atat pentru asistentii Caritas cat si pentru beneficiari; investitia acopera si serviciile de voce si date oferite, pe toata durata programului. Mai multe detalii despre program se regasesc pe site-ul www.fundatia-vodafone.ro/mobileforgood.

In luna iulie, a fost finalizata si aplicatia mobila Home Care prin care asistentii Caritas pot inregistra serviciile efectuate la beneficiari si care permite transmiterea acestor informatii catre serverul Caritas, mentinand evidenta activitatilor desfasurate de catre asistentii sociali la zi. Aceasta aplicatie a fost dezvoltata si pusa la dispozitia asistentilor Caritas Alba Iulia gratuit, de catre firma Halcyon Mobile din Cluj Napoca.

Cu o finantare  totala de 500.000 de Euro din partea Fundatiei Vodafone si beneficiind de accesul la reteaua si serviciile Vodafone, “Mobile for Good” a fost lansat in noiembrie 2012 si cuprinde programe speciale care vin in sprijinul a 3 categorii de beneficiari: persoanele bolnave de diabet, batranii care au nevoie de ingrijire la domiciliu si sportivii cu dizabilitati intelectuale.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 15 ani de activitate, Fundatia Vodafone a finantat peste 700 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate si a persoanelor cu nevoi speciale. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit peste 15 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro sau www.facebook.com/fundatiavodafone.