Noi serii de cursanți calificați în meseria de infirmieră

În luna mai 3 grupe de cursanți au finalizat cursurile de formare profesională în regiunea Centru.

În ziua de 4 mai 2015 la Sfântu Gheorghe au avut loc examenele de absolvire pentru două grupe de cursanți în cadrul cursurilor de formare profesională în ocupația de infirmieră. Cursurile s-au desfășurat în cadrul proiectului “Calificarea femeilor în meseria de infirmier o șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate” POSDRU/144/6.3/S/127320, în perioada 20.10.2014 – 04.05.2015.

Grupurile erau formate din 16 de persoane, în totalitate 32 de persoane, din care s-au prezentat și s-au calificat 30 de persoane, iar 2 persoane au abandonat cursurile de formare profesională.

Pentru o altă grupă din Lunca Mureșului, formată din 19 persoane, examenul de formare profesională s-a ținut în ziua de 14 Mai. Și în această grupă o persoană a abandonat examenul, dar ceilalți au obținut certificate de calificare în meseria de infirmieră. Pentru această grupă de cursanți cursurile s-au desfășurat în perioada 10.12.2014- 14.05.2015.

În concluzie în luna mai, în regiunea Centru, 48 de persoane s-au prezentat la examen și l-au absolvit cu brio. Examenele au avut atât o probă teoretică cât și una practică, oferind cursantelor posibilitatea de a demonstra în scris și oral cunoștințele acumulate pe parcursul celor 6 luni de formare.

În regiunea Centru, până în prezent, 9 grupe de cursanți din localitățile Miercurea Ciuc (2 grupe), Gheorgheni (1 grupă), Odorheiu Secuiesc (1 grupă), Reghin (2 grupe), Sfântu Gheorghe (2 grupe), Lunca Mureșului (1 grupă) și-au finalizat cursurile, însemnând un număr total de 138 de persoane certificate și un număr de 5 abandonuri.

Proiectul “Calificarea femeilor în meseria de infirmier – O șansă pentru servicii medicale și sociale de calitate” POSDRU/144/6.3/S/127320 își propune să ofere femeilor o serie de beneficii în ceea ce privește accesul la ocuparea locurilor de muncă în domeniul medical și social, de asemenea, urmărește să contribuie cu succes la îmbunătățirea nivelului de instruire al femeilor angajate în aceste domenii, consolidând totodată principiul accesului egal pentru toți pe piața muncii.

26. Mai 2015