O lună de zile plină cu realizării

Caritasul din Alba Iulia în Sângeorgiu de Mureș a pornit un program despre care copii şi părinţii copiilor s-au declarat foarte mulţumiţi.

Programul are scopul să dea o mână de ajutor după programul şcolar a copiilor înscriş. În cadrul programului, copii sunt ajutaţi în citire şi scriere, iar părinţii a acestor elevii sunt informate cu informaţii necesare care se referă asupra copiilor lor.

S-a format un lanţ între părinţii şi învăţători şi se organizează vizită repetată de mai multe ori la domiciliul eleviilor. A fost organizat şi un program cu denumirea „Zi de toamnă” în cadrul căreia s-au discutate de toate problemele şi rezolvarea problemelor ce se referă asupra eleviilor din programul desfăşurat in cadrul programului Caritas. La această întălnire s-a reuşit de a face cunoştiinţe cu părinţii şi s-au dat multe sfaturi utile părinţiilor.

O mamă dintre cei prezenţi a mărturisit că decând copilul ei participă la programul respectiv seara nu mai trebuie sa il ajute la pregătirea cărţiilor caietelor şi uneltelor neceseare la şcoală fiindcă deja se descurcă singur.