O lună plină de evenimente

Luna octombrie o lună plină de evenimente în localitatea Sîngeorgiu de Mureș. În cadrul programului „Hand in Hand” al Asociației Caritas Alba-Iulia s-a efectuat un sondaj prin care s-a evaluat situația socială și financiară a locuitorilor.

Acest sondaj a fost realizat cu ajutorul studenților din anii II și III al Universității Sapienția.  În decursul a 3 zile studenții au vizitat 200 de familii din localitățile Sîngeorgiu de Mureș și Cotuș.

Ca o încheiere a efortului comun am organizat un meeting (o sedinta) cu studenții în cadrul căreia le-am mulțumit ajutorul și efortul depus și le-am înmînat cîte o diplomă de merit ca semn a recunoștinței noastre. Cu această ocazie ne-a onorat cu prezența si domnul Sófalvi Szabolcs primarul localității Sîngeorgiu de Mureș, care a fost foarte interesat să audă experiențele studenților, legate înspecial de faptul de cum au fost primiți de oameni și ce necesități au relatat localnicii. Din relatările studenților reiese faptul că localnicii au fost primitori, înspecial cei de etnie rromă. Studenții ne-au asigurat că au avut numai de cîștigat din munca voluntară, devenind mai experimentați în interacțiunea cu oamenii și fiind mai recunoscători în legătură de condițiilor lor de viață.

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014,
în cadrul Fondului ONG în România (www.eeagrants.or)

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului;