Oamenii din Haiti au nevoie de ajutorul tău!

Caritas se alătură acțiunilor de strângere de fonduri pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Haiti

În ziua de 12 ianuarie un cutremur devăstator a lovit oraşul Port-au-Prince, capitala statului Haiti. Se estimează că aproximativ 200.000 de persoane au murit. Sute de mii de oameni sunt răniţi sau au rămas fără adăpost, alimente şi apă. Spitalele din Haiti, care au fost deasemenea grav afectate, nu mai fac faţă situaţiei şi mii de persoane rănite nu beneficiază nici măcar de servicii medicale de bază.
Caritas Haiti, deși birourile i-au fost distruse complet iar directorul organizaţiei, arhiepiscopul Joseph Serge Miot, a murit în urma cutremurului, a început imediat să sprijine populația cea mai afectată. Din depozitele proprii au fost distribuite alimente, pături şi corturi. Alte ajutoare sunt aduse din ţară vecina, Republica Dominicană, de exemplu 50.000 de pachete cu alimente. Pe lângă alimente sunt trimise şi tablete dezinfectante pentru apă, recipiente pentru apă, pachete cu materiale igienico-sanitare şi folii de protecţie. În Port-au-Prince au fost organizate 25 de puncte de distribuţie pentru ajutoare.
Între timp au sosit şi primele echipe de specialişti din partea diferitelor organizaţii Caritas din Europa şi America. Ei au adus echipamente medicale şi aparatură pentru pregătirea apei potabile, dar şi corturi speciale care vor fi folosite ca adăposturi temporare.
Confederaţia Caritas România se alătură eforturilor organizaţiilor Caritas din toată lumea şi doreşte să contribuie la finanţarea programelor de ajutorare oferite populaţiei din Haiti. Puteți fi alături de noi în această acțiune donând pentru cei afectați în următorul cont bancar: RO 46 RNCB 0003 0015 6949 0006 deschis la BCR Alba Iulia. Titular cont: Caritas Alba Iulia.
De asemenea, puteți dona pentru ajutorarea victimelor din Haiti pe 31 ianuarie în oricare biserică catolică din România, această colectă fiind organizată în urma deciziei Conferinței Episcopale Române.

Sumele adunate în cadrul campaniei de strângere de fonduri vor fi folosite, prin intermediul partenerilor Caritas din zonă, pentru programul de ajutorare și reconstrucție în Haiti.