Parteneriat între Consiuliul Județean Mureș și Caritas, 2019

În 2019 mai multe programe ale Organizației Caritas Alba Iulia au fost sprijinite de Consiliul Județean Mureș, cum ar fi Îngrijirea la Domiciliu și Voluntariatul.

Cea mai mare sumă, adică 100.000 de lei a fost acordată de Consiliul Județean Mureș Serviciului de Îngrijire la Domiciliu a Organizației Caritas Alba Iulia pe perioada a patru luni între august și noiembrie, pentru a susține activitatea de asistență medicală. Serviciul oferă asistență medicală și îngrijire de bază pentru aproape 600 de persoane pe teritoriul a 23 de consilii locale din județ, precum și asistență socială în gospodăriile celor care au nevoie.

Pentru buna funcționare a Programului Complex pentru Copii și Tineri, Consiliul a contribuit cu 57.000 de lei în perioada august-noiembrie 2019. În aceste centre 110 de copii (din clasele I-IV) participă la activități individuale și de grup, terapii sociale, profesionale, programe de prevenire și incluziune.

În Programul Complex pentru Copii și Tineri oferă servicii diferitelor categorii de vârstă în mai multe localități ale județului Mureș. În cadrul programului se află centrele de zi pentru copii de la Bălăușeri, Fântănele, Sângeorgiu de Pădure și Trei Sate la care, pentru buna funcționare, Consiliul a contribuit cu 47.000 de lei în perioada iunie-decembrie 2018. În aceste centre 100 de copii participă la activități individuale și de grup, terapii sociale, profesionale, programe de prevenire și incluziune.

Consiliului Județean Mureș a sprijinit cu 7.800 de lei programul Dezvoltarea voluntariatului și formarea profesională a tinerilor voluntari din județul Mureș, un program de voluntariat pentru tinerii din județi între vârsta de 15-35 de ani. Activitățile din cadrul programului vizează educarea și formarea profesională a tinerilor.