Parteneriat între MOL România și Caritas Alba Iulia

Scopul este de a ajuta copii și tinerii cu dizabilități, care au nevoi speciale și familiile lor, pentru a le ușura munca. Situația de viața schimbată, supravegherea constantă a unei persoane cu dizabilități reprezintă o mică povară pentru părinți și îngrijitori, pe care serviciul de îngrijire la domiciliu al Caritas Alba Iulia încearcă să o atenueze, în parteneriat cu MOL România.

Pe parcursul parteneriatului de mai mulți ani au fost implementate mai multe proiecte. Am reușit să îmbunătățim condițiile de locuit pentru persoane cu situație materială precară, am oferit servicii de dezvoltare a competențelor de mișcare pentru persoanele care datorită bolii de care suferă, nu-și pot părăsii locuința, sau, nu au posibilități materiale să achite contravaloarea acestor servicii, iar în trecut proiectul a contribuit și la suplimentarea cheltuielilor de îngrijiri pentru pacienții aflați în Centrul Sfântu Luca.

Oferim asistență pentru familii și îngrijitori cu personal calificat, instrumente și echipamente medicale, instruiri și consilieri.

În România trăiesc mai mulți minori cu dizabilități, minori cu nevoi speciale, iar situația familiilor este în mai multe cazuri dificilă, întrucât dieta specială, medicația, reabilitarea, achiziționarea echipamentelor medicale reprezintă o cheltuială suplimentară pentru familie. Potrivit unui sondaj, cu cât dizabilitatea unui minor este mai gravă, cu atât este mai negativă viziunea părinților despre viitor.

Pentru un minor sau un adult cu dizabilități statul oferă un îngrijitor. Această persoană poate fi chiar și un membru din familie. Caritas Alba Iulia, în parteneriat cu MOL România se concentrează pe sprijinirea acestor familii.