Parteneriat pentru siguranță – Workshop la Casa Caritas

În data de 19-20 iulie s-a organizat un workshop interesant cu tematica Parteneriat pentru siguranță, condus de către doamna  Catherine Santoro – un trainer și supervizor din Australia – renumită în întreaga lume în protecția și siguranța copilului. Doamna Catherine Santoro a fost invitată de către Asociația HANNAH Trust NZ, Asociația CE din România și Asociația Caritas Alba Iulia.

La instruirea organizată la sediul Asociației Caritas Alba Iulia din Tîrgu-Mureș au participat specialiști din partea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, Direcția de Asistență Socială Tîrgu-Mureș și Sângeorgiu de Mureș, Asociației CE – Căminul pentru Copii Dorcas, Asociația HANNAH Trust NZ, Serviciul de Ajutor Maltez și Asociația Caritas Alba Iulia.

Planificăm continuarea instruirii în viitorul apropiat, ținând cont de succesul acesteia și de interesul arătat față de această tematică. Prin extinderea numărului de participanți la următoarea instruire, dorim să ne adresăm specialiștilor din cadrul instituțiilor publice și ale ONG-urilor, care se ocupă cu copii defavorizați si familiile acestora. Metodele prezentate de către doamna Catherine Santoro au ca perspectivă principală formarea încrederii între client și specialist. Principiul acestor metode este, ca studiile de caz, planul și obiectivele să fie planificate cu includerea clientului, ținând cont de părerea și perspectiva acestuia. Cu ajutorul relației bazate pe încredere între client și specialist și prin includerea clientului în procesul de rezolvare a cazului, putem să ne bazăm pe principiul orientat către menținerea integrității familiei. Prin folosirea metodelor prezentate la workshop, ne întoarcem la fundamentele umane și ne dăm seama, că uneori pierdem clientul din cauza birocrației.

Scris de: Délia Hodor
Fotografii: József Molnár