Pasiunea comună a mentorului și mentoraților: alergatul

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Pe măsură ce petrec din ce în ce mai mult timp unii cu alții, mentorii și tinerii mentorați se apropie unul de celălalt, se dezvoltă relații de încredere și prietenie. Acest lucru este demonstrat și de faptul că tinerii din Gheorgheni s-au îndreptat cu interes spre alergatul regulat al mentorului. Mai jos pot fi citite gândurile mentorului nostru din Gheorgheni, Levente Garai-Balázs, despre primul jogging comun.

Vineri, 14 februarie 2020, în urma interesului a mai multor tineri, am plănuit o alergare comună. Știind că alerg destul de des, adesea îmi pun întrebări și vin cu sugestii similare. Ideea mea era că nu erau interesați decât din principiu, dar de data asta i-am testat.

Am planificat o distanță scurtă de 5-6 km, într-un loc unde să nu fie dificil, dar cu unele provocări și performanțe. Era dâmb, asfalt, pădure și teren pe câmp. Dintre cei 6-8 persoane interesate, două au venit după școală. Distanța a fost finalizată cu succes, și deși nu au putut alerga continuu, pe baza impresiei și feedback-ului meu a fost o experiență bună și tinerii sunt deschiși la repetare. Încă am întrebări despre cadrul în care putem realiza acest lucru. Observație: unul dintre dorințele lor aparent inaccesibile ar fi un camping de mai multe zile, în munți și păduri, vara.

Pe 21 februarie, mentorul și tinerii au repetat alergarea, cu o creștere de 50% a numărului de tineri participanți. Sperăm că în viitor clubul va fi extins cu mai mulți membri.

Implemented by:

Working together for a green, competitive and inclusive Europe