Paști, 2016

„Dacă vrei să faci ceva pentru pacea mondială, du-te acasă şi iubeşte-ţi familia” – spune un autor necunoscut. Când Isus învinge moartea şi apare discipolilor săi, se înfăţişează unui cerc mai restrâns, familiei sale, transferându-le pacea Sa. De fapt, El răspândeşte asupra lor Duhul Sfânt, Spiritul Păcii, şi astfel le deschide calea spre sărbătoarea Rusaliilor.

Acest lucru este important, deoarece, în viaţa noastră Paştele doar atunci are şi va avea împlinire, dacă acceptăm Rusaliile, pogorârea Duhului Sfânt pentru fiecare în parte, dar şi pentru comunitate. Aceasta din urmă, se poate realiza numai în cazul în care fiecare dintre noi acceptăm Spiritul Păcii, pe care Domnul Isus cel Înviat l-a răspândit asupra noastră. Domnul cu fiecare sărbătoare Pascală doreşte să sporească în noi adevărata pace interioară, la care râvnim noi toţi în adâncul inimilor noastre.
Această pace anihilează temerile inutile din inimile noastre şi ne conduce spre învierea lui Dumnezeu care trăieşte în noi.

Această bucurie şi pace V-o dorim cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti!