Noi putem fi unul dintre unelte

M-am născut în Miercurea Ciuc și mi-am petrecut copilăria aici. Acum locuiesc în Șumuleu Ciuc cu soția mea Zsuzsi, cei trei fii ai mei, Sebi, Gergő și Bálint.

Mi-am început studiile în orașul natal, apoi am terminat liceul în Odorheiu Secuiesc, specializare sanitar-veterinară. Tot în Odorheiu Secuiesc am absolvit ca tehnician sanitar, iar apoi am studiat economia la Sibiu. Mai târziu, între 2008-2015 am urmat cursul de traineri Kinaesthetics și apoi am devenit formator de formatori (www.kinaesthetics.ro).

În timpul carierei mele, am lucrat în secția de psihiatrie și terapie intensivă a Spitalului Miercurea Ciuc și într-o instituție de terapie socială din Germania. Lucrez la Caritas Alba Iulia din 2000. Deși am ocupat diverse funcții de-a lungul anilor, am simțit întotdeauna în stadiul actual al vieții mele că sunt un instrument într-un proces mult mai amplu și am încercat să iau deciziile mele în acest fel. Cred că sunt întotdeauna acolo unde trebuie să fiu și datorită acestui fapt am fost în slujba de caritate de mai bine de două decenii.

Pentru mine, caritatea este un mod de viață și tot ce am învățat și experimentat mă ajută să fac față provocărilor de zi cu zi ale unei varietăți de activități.

Pot face toate aceste servicii și activități cu sprijinul familiei mele, care este alături de mine și, dacă este necesar, ia parte la o mulțime de acțiuni și activități sociale. Am o mulțime de planuri și lucruri de făcut pentru următoarele zile, săptămâni, ani, pentru că există o mulțime de oameni care ”nu au om” și știu că am ocazia să schimb această situație lansând diverse activități, proiecte, instituții.

Péter György, director departament Asistență Medicală și Socială