Planuri de afaceri câștigătoare

Asociația Csík LEADER sprijină crearea sau dezvoltarea a patru noi afaceri – contribuind astfel la progresul regiunii, susținând prosperitatea. Persoanele care au terminat cu succes cursul de dezvoltarea competențelor antreprenoriale organizat în perioada 7-17 ianuarie, s-au adunat în Casa Jakab Antal pe data de 31 martie pentru a-și ridica diplomele.

În timpul cursului de patruzeci de ore participanții s-au familiarizat cu caracteristicile mediului de afaceri, planificarea și construcția conștientă a unei afaceri, înființarea și funcționarea unei întreprinderi, cât și ciclurile viitoare de viață ale acestuia. Cursul s-a dovedit interactiv, participanții dobândind cunoștințe de bază utile, care sunt esențiale pentru a începe cu succes o nouă afacere, învățând totodată cum să realizeze planuri de afaceri.

„Proiectul are mai multe elemente, aceasta era unul dintre cursuri, cu sprijinirea celor patru câștigători” – a declarat Mátéffy Mária, directorul executiv al Asociației Csík LEADER. Pentru planuri de viitor, a menționat un curs de îngrijire la domiciliu va începe mai târziu în acest an, iar un curs de infirmier anul viitor. Cele patru start-up-uri sau firme în curs de dezvoltare vor putea opera numai în zonele acoperite de Csík LEADER.

Péter Dávid, primarul comunei Mădăraș, se bucură că centrul a fost înființat în localitate, de terminarea cursului cu succes, ceea ce ar putea împiedica emigrarea tinerilor. El a adăugat: „În această lume cu ritm rapid, nu toată lumea are posibilitatea de a participa la cursuri de formare profesională, de aceea sunt benefice aceste programe. Mă bucur că o astfel de echipă a reușit să se unească, deoarece Caritas și Csík LEADER sunt două asociații din regiune pe care se poate conta în orice moment.”

Planuri de afaceri câștigătoare

Construcția, instalarea echipamentelor de tratare a apei, fabricarea și instalarea colectoarelor solare, service auto – acestea sunt cele patru afaceri care au primit finanțare. „ Am mai multe precontracte, multă muncă, așa că e important pentru mine să pot cumpăra instrumentele. Noua tehnologie este destul de costisitoare, iar acest proiect este un ajutor. Pot investi acasă, rămânând acasă cu familia mea” – a împărtășit unul dintre câștigători, cine se ocupă cu construcții, precum și instalarea echipamentelor de tratare a apei.

„Am foarte multă muncă, sunt câteva lipsuri, pe care le voi putea umple datorită proiectului, iar voi putea oferi mai multe servicii”- a spus proprietarul unui service auto despre planurile de viitor.

Despre proiect

Asociația Caritas Alba Iulia și Csík LEADER își implementează programele în Centrul Multifuncțional din comuna Mădăraș. Funcționarea centrului oferă servicii integrate ale căror obiective generale includ reducerea numărului de persoane expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială în comunitățile marginalizate. Obiectivul tematic al proiectului POCU/827/5/2/139817 este deci promovarea incluziunii sociale, combatarea sărăciei și a oricărei forme de discriminare. Printre altele, proiectul își propune să contribuie la creșterea capacității de muncă, creșterea competențelor antreprenoriale pentru personae șomere și inactive, precum și acordarea de micro-granturi pentru înființarea a patru noi afaceri.

András Rozália

Articole:

Descrierea proiectului >>> MAI MULT
Comunicat de presă la lansarea proiectului >>> MAI MULT
Eveniment de informare despre proiect >>> MAI MULT
Curs îngrijitor copii >>> MAI MULT
Curs terminat cu succes >>> MAI MULT
Curs pentru cei interesați de lumea antreprenorială >>> MAI MULT