Sufletul omului se poate extinde, dacă Dumnezeu crește în el

M-am născut în Gheorgheni pe 15 iunie 1977. Mi-am petrecut copilăria în Lazărea și, simțind o vocație la preoție, am studiat teologia în Alba Iulia și Roma.

Ca preot, cred și declar că (și) slujirea preoțească este serviciu de caritate: să trăiești pentru Dumnezeu și să slujești oamenii NUMAI DIN CAUZA LUI. Dacă trăiesc doar pentru oameni, mă epuizez. A trăi pentru Dumnezeu și a trăi cu Dumnezeu în fiecare zi este o provocare, dar slujirea oamenilor DIN CAUZA LUI, îndeplinirea poruncii misiunii LUI este cea mai frumoasă onoare. Așa încerc să-mi trăiesc viața de zi cu zi.

A participa ca preot în serviciul de caritate instituționalizat al Caritas Alba Iulia înseamnă că vreau să fiu și mai conectat de oamenii care își fac munca de zi cu zi cu devotament spre serviciul de caritate. Ei sunt colegii mei – și vreau să fiu și eu colegul lor, să fiu prezent pentru ei ca director spiritual.

Când (din relatările lor) văd și simt, chiar experimentez că au făcut un pas pentru om în slujba lui Dumnezeu, simt și cred că viața mea este mai semnificativă. Acest lucru îmi dă putere și am încredere că pot fi din ce în ce mai puternic și le pot fi prezent, PENTRU EI, prin Dumnezeu!

Pr. Sajgó Balázs, director spiritual Caritas Alba Iulia

Conex: A fi suflet în lume