Prezentare metodologică destinată personalului de la casele de copii

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Câte doi mentori din Târgu Mureș, Gheorgheni și Odorheiu Secuiesc au început mentoratul complex, care se desfășoară pe mai multe planuri. Mentorii din Târgu Mureș i-au invitat pe partenerii proiectului din partea Fundației Lazarenum și a Casei de copii Lidia, la o prezentare metodologică și un team-building. Echipa s-a întrunit pe 30 aprilie la Criș, în județul Mureș, în incinta Castelului Bethlen.

Castelul Bethlen este închiriat Fundaţiei „Sf. Francisc” din Deva din anul 2014. Scopul este înființarea unui centru de educație și formare în care tinerii defavorizați pot învăța și pot face ucenicie cu ajutorul unor profesioniști, educatori și voluntari.
Prezentarea istoricului castelului i-a ajutat pe participanți să realizeze că unul dintre primii pași în munca cu tinerii aflați la început de carieră este dezvoltarea identității acestora, și pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesară cunoașterea poveștii vieții lor.

I-am ajutat pe profesioniștii și educatorii din domeniul social să realizeze că putem obține rezultate bune cu acești copii crescuți în casele de copii prin educația individuală și îngrijirea individuală, respectiv prin evidențierea valorilor individului și înțelegerea și cunoașterea situației, istoriei lui.

După introducerea metodei life story work (munca poveștii de viață), am continuat ziua cu exerciții și jocuri pentru consolidarea puterii de coeziune a echipei. La final, am încheiat acest minunat șir de momente petrecute împreună cu un grătar binemeritat.

Drept feedback, educatorii ne-au mulțumit pentru loc, pentru atmosfera plăcută, conversațiile și informațiile noi.

The Find your way to the world of work project is funded by Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment.

Implemented by:

Working together for a green, competitive and inclusive Europe