Proiect finanțat de MOL România

Datorită colaborării strânse între MOL România și Caritas Alba Iulia, în ultimii ani au fost implementate mai multe proiecte: locuințe pentru personale care trăiesc în situații dificile, dezvoltarea mobilității individuale pentru persoanele care nu își pot părăsi locuința din cauza unei boli sau care nu își permit să plătească pentru aceste servicii, asistență pentru minorii cu dizabilități și familiile acestora și sprijin pentru suplimentarea costurilor de îngrijire a pacienților din Centrul Sf. Luca.

MOL România sprijină cu mijloace financiare activitatea umanitară derulată de Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială în vederea acordării de servicii medicale primare, servicii sociale persoanelor bolnave sau în vârstă. Prin activitățile de asistență medicală  și alte servicii sociale oferim soluții pacienților imobilizați la pat sau la domiciliu, care au venituri foarte mici, totodată venim în sprijinul persoanelor care nu pot beneficia de tratamente speciale.

Caritas Alba Iulia, în parteneriat cu MOL România se concentrează pe sprijinirea acestor bolnavi și familiile acestora. Sunt bolnavi care sunt îngrijiți de către asistenții organizației de mai mulți ani, ei știu exact și aștept ziua și ora când sosește asistentul. Pe lângă prestarea serviciilor, considerăm că este important ca munca noastră să se desfășoare în cooperare cu pacientul și rudele, împărtășind experiențe, cu respectarea demnității umane.

MOL România sprijină în mod regulat activitatea noastră, colaborarea ne ajută să trecem peste aceste noi provocări și să ajutăm oamenii din zonele rurale.