Servicii pentru persoane afectate de demență

In cadrul proiectului:

Cel puţin 30 de persoane vârstnice care suferă de demenţă vor beneficia de îngrijire şi supraveghere permanentă prin crearea unui nou serviciu de îngrijire şi asistenţă

30 de persoane – îngrijitori, asistenţi sociali din Covansa, Harghita, Mureş vor fi instruiţi şi pregătiţi pentru a furniza asistenţă permanentă

40 de persoane, apartinători ai persoanelor beneficiare, vor fi instruite pentru a înţelege ce înseamnă demenţa, în vederea asigurării unei relaţii cât mai bune între membrii familiei

1500 de persoane din 30 de comune şi sate din judeţele Ilfov, Buzău, Giurgiu şi Călăraşi vor fi informate despre  serviciile sociale, ingrijirea la domiciuliu şi beneficiile acestora la nivel comunitar

In decursul celor 14 luni de desfăşurare a proiectului vor mai fi promovate modele de bune practici şi exemple de succes obţinute în regiunea Centru în contractarea serviciilor sociale şi înfiinţarea de servicii de îngrijiri la domiciliu în 4 judeţe din sudul şi sud-estul României şi în rândul a peste 70 de autorităţi, ONG-uri şi grupuri de iniţiativă.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014 cu suma nerambursabilă 149.990 Euro, în cadrul Fondului ONG în România. Perioada de implementare a proiectului este: 1 martie 2015 – 30 aprilie 2016.