Energie regenerabilă la Casa Jakab Antal prin Programul Electric Up

Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială a depus în 2021, în cadrul programului ElectricUp un proiect pentru instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice pe acoperișul restaurantului Casa Jakab Antal pentru producerea energiei electrice pentru consumul propriu și livrarea surplusului în sistemul energetic național. Programul prevedea și instalarea unei stații de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in.

Proiectul fiind declarat câștigător, contractul de finanțare a fost semnat în 2022, după care s-a început desfășurarea procedurii de achiziție și lucrările de instalare, punerea în funcțiune a sistemului fotovoltaic având loc în data de 14.12.2022.

Puterea instalată a sistemului fotovoltaic este de 27 kWp ceea ce acoperă parțial consumul de energie electrica a unității Casa Jakab Antal. Deasemenea, în cadrul unității turistice Casa Jakab Antal va funcționa și stația de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in, contribuind astfel la mărirea rețelei naționale a stațiilor de reîncărcare.

Finanțator: Ministerul Energiei

Numărul de identificare a proiectului: 446/2022