Publicațiile Centrului de Dezvoltare și Educație Timpurie

Pași mărunți

Publicația își propune să ofere îndrumări în primii trei ani de dezvoltare a unui copil mic. Un ghid practic despre modul în care tații, mamele și bebelușii pot petrece timp de calitate împreună în primii ani.

Punctul forte al volumului constă în faptul că, pe baza multor ani de experiență, autorii privesc simultan harta dezvoltării fizice, mentale și emoționale a copilului și oferă sugestii cu privire la modul în care părintele poate susține acest lucru. Ce învață copilul și Cu ce poate ajuta părintele – aceste două aspecte oferă o imagine de ansamblu și oferă, de asemenea, un răspuns liniștitor la întrebarea dacă sunt un părinte suficient de bun, ce ar trebui să fac acum, cine îmi va spune ce va beneficia comoara mea din mine?

Publicația Centrului de Dezvoltare și Educație Timpurie a organizației Caritas Alba Iulia, publicat în 2018 cu sprijinul Editurii Medicale FarmaMedia.

Poate fi descărcat făcând clic pe fotografia de copertă.

 

Se naște un copil

„Dorim ca această publicație să ofere tuturor mamelor, taților aflați în așteptarea copilului lor, familiei restrânse și familiei extinse, o scurtă trecere în revistă a schimbărilor care intervin/pot interveni în trupul mamei de-a lungul sarcinii,

de la primele zile ale nou-născutului până la primele luni ale acesteia. Dorim să oferim posibilitatea să fiți formatorul activ al acestui proces”, aflăm din prefața cărții care este o informare despre sarcină, cu subiecte cheie precum formarea noii familii, împreună în schimbare, nașterea-venirea pe lume și restabilirea încrederii-siguranței.

Scrierea prezintă faptic și profesional procesele care au loc în această perioadă – Ce se întâmplă – și, de asemenea – Ce se poate face cu aceste modificări – la rubrica Sugestiile noastre. Publicația informativă nu doar surprinde cunoștințele și experiența profesioniștilor, ci dă viață și unui sfat vechi de un secol: ”Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” (Proverbe 22,6)

Publicația Centrului de Dezvoltare și Educație Timpurie a organizației Caritas Alba Iulia, publicat în 2020 cu sprijinul Editurii Medicale FarmaMedia. Autori: Czirják Lujza, Fekete Andrea, Kassay Noémi, Palotás Hajnal, Tölgyesi Izabella.

Poate fi descărcat făcând clic pe fotografia de copertă.