Rechizite pentru minți iscusite

Organizația Caritas Alba Iulia în parteneriat cu librăria Diverta a desfășurat campania Rechizite pentru minți iscusite, ediția a IV-a, în perioada 5-19 septembrie 2016, în incinta complexului Jiul Shopping Center, campanie destinată strângerii de rechizite pentru copiii proveniți din familii defavorizate.

Donațiile făcute cu generozitate de către membri comunității au fost sub formă de rechizite și sub formă de bani. Suma finală a fost completată de banii obținuți din colecta organizată la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Varvara” din data de 11 septembrie 2016.

Rechizitele achiziționate au fost donate unui număr de 66 de copii.

Am mai participat la campanii de strângere de fonduri, dar aceasta mi s-a părut a fi cea mai interesantă și sunt încântat de succesul demersului nostru.

Sunt foarte multe sentimente pe care le-am trăit pe parcursul celor două săptămâni : de la bucurie intensă în momentele în care oamenii răspundeau pozitiv îndemnului nostru până la dezamăgire atunci când trecătorii ne refuzau. Pot spune că indiferent de situație am învățat să zâmbesc și să le mulțumesc oamenilor. Am văzut persoane care din puținul lor erau dispuse să doneze pentru cauza noastră, lucru care m-a emoționat.

Mă declar fericit : împreună cu grupul voluntarilor YoungCaritas am făcut o treabă bună și am adus zâmbet pe chipurile copiilor pe care i-am ajutat.

Roland Ion
Voluntar YoungCaritas, Petroșani