Rechizite pentru minți iscusite

La Petroșani azi se lansează o campanie de strângere de rechizite noi copiiilor cu risc de abandon şcolar din cauza imposibilităţii de a achiziţiona  minimului de rechizite necesar la începutul anului şcolar.

„RECHIZITE PENTRU MINŢI ISCUSITE” reprezintă a treia acţiune în cadrul proiectului Turn Things Around, al cărui principal  finanţator este ERSTE Stiftung, cu sprijinul Primăriei Municipiului Petroşani. Urmărim sensibilizarea membrilor comunităţii cu privire la nevoile celor din jur, prin dezvoltarea spiritului civic şi a responsabilităţii sociale, concentrându-ne pe susţinerea educaţiei copiilor şi adolescenţilor.

Campania constă în strângerea de rechizite noi ce vor fi donate unor copii cu potenţial intelectual ridicat, dar care sunt în risc de abandon şcolar din cauza imposibilităţii familiei de achiziţionare a  minimului de rechizite necesar la începutul anului şcolar.  Astfel, ne vom adresa persoanelor care vor cumpăra rechizite şcolare în perioada premergătoare începerii anului şcolar de la librăria Diverta, partener oficial al campaniei,  să achiziţioneze rechizite ce vor fi donate unor copii săraci, care pot fi chiar colegi ai copiilor lor.

Caritas Alba Iulia şi Diverta vor face de la bun început propriile donaţii în cadrul acestei campanii, pentru a servi ca un exemplu de bună practică pentru comunitatea petroşăneană. Rechizitele donate vor intra în posesia copiilor chiar în prima zi de şcoală.

 

 

 

 

(Nicu Rotaru)