Recunoștință colegilor

În cadrul Galei ”16 ani de fapte bune” organizat în 22 octombrie la București de Fundația Vodafone România, unde au fost acordate 5 premii distincte pentru 13 organizații partenere sau persoane cu care Fundația a implementat proiecte importante în anul anterior, Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială a primit premiul Mobile for Good.

Evenimentul a fost prilejuit de aniversarea a 16 ani de existență a Fundației Vodafone România, prima fundație corporativă din România, care a fost alături de comunitate și societatea civilă din 1998. La Gală au participat reprezentanți ai ONG-urilor partenere, donatori și voluntari ai Fundației, clienți business Vodafone România, membrii Board-ului Fundației Vodafone România, precum și personalități publice, printre care și Irina-Margareta Nistor, Președintele Onorific al Fundației Vodafone, Excelența Sa, Paul Brummell, Ambasadorul Marii Britanii la București.

Premiul Mobile for Good a fost acordat Asociației Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială pentru proiectul “Singur Acasă cu Mobilul”, având ca beneficiari 520 de persoane vârstnice care au nevoie de îngrijire la domiciliu. Beneficiarii programului sunt persoane cu vârste cuprinse între 60 și 90 de ani, din județele Alba, Covasna, Harghita, Hunedoara și Mureș. Fundația Vodafone a oferit 520 de telefoane, echipate cu buton de panică, ce pot fi utilizate în situații de urgență și pot alerta asistenții sociali, în timp real. Proiectul face parte din “Mobile for Good”, cel mai amplu program din România care folosește tehnologia mobilă pentru a îmbunătăți viața oamenilor.

Dincolo de cifre și tehnologie stau colegii noștri, îngrijitori și asistente medicale, care muncesc zilnic cu devotament, răbdare și dragoste în folosul și pentru bunăstarea semenilor. Acest premiu este meritul lor, le mulțumim!

(Fodor Csaba)

Ravinder Takkar, CEO și Președinte Vodafone România și Fodor Csaba – Project Manager Asociația Caritas Alba Iulia Asistență Medicală și Socială.