Regulamentul privind protecția datelor

INTRODUCERE

Pentru Caritas Alba Iulia, protejarea datelor dvs. personale are o importanță deosebită. Protejarea datelor personale este un factor important în planificarea și desfășurarea serviciilor noastre sociale. Toate serviciile sunt astfel concepute încât datele Dvs. personale să fie protejate.
În cadrul operaţiunilor de prelucrare a datelor ne străduim să fim cât mai transparenți. Dorim ca politica noastră de confidențialitate să fie simplă și cât mai clară cu putinţă, pe care o să o actualizăm constant cu noi practici de securitate.

Regulamentul privind protecţia datelor

În primul rând, dorim să ne prezentăm și să vă aducem la cunoştinţă ce fel de date colectăm și scopul în care acestea sunt utilizate, și vrem să ne asigurăm că sunteţi bine informat cu privire la drepturile dvs. în legătură cu datele dvs. personale. Acest regulament privind protecţia datelor explică practicile noastre de confidențialitate într-un mod clar, minimizând utilizarea termenilor legali și tehnici.
Prezentul Regulament privind protecţia datelor intră în vigoare la 25 mai 2018.

 DESPRE NOI

Caritas Alba Iulia este o organizaţie non-profit, de utilitate publică.
Caritas – este un cuvânt latin, care înseamnă: dragoste. Această denumire a fost aleasă de organizația internațională de ajutorare a Bisericii Catolice. Scopul său este de a ajuta, la nivel global, persoanele care au nevoie de ajutor, indiferent de naționalitate, afiliere politică sau religie.

În prezent, Caritas Alba Iulia funcţionează prin intermediul programelor sale sociale complexe, în 6 judeţe din Transilvania:  Alba, Harghita, Hunedoara, Cluj, Covasna şi Mureş. Caritas Alba Iulia este membru fondator al Confederației Caritas România, care a fost înființată în 1993, ca reprezentant al organizațiilor Caritas care operează în România. Totodată, Confederația Caritas România este membră a Organizației Caritas Europene (Bruxelles) și a Caritas Internationalis (Vatican).
În 2004, în conformitate cu cerințele legale din România, Caritas Alba Iulia a obţinut statutul – organizație de utilitate publică. Iar în anul 2005, serviciile oferite de Caritas au fost acreditate de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Obiectivele noastre:

  • promovarea de concepte şi orientări în politica socială;
  • reintegrarea celor săraci şi marginalizaţi de societate, fără a face deosebire de naţionalitate, religie, rasă, sex sau convingeri politice;
  • dezvoltare comunitară;
  • cooperarea cu autorităţile locale, naţionale şi cu alte organizaţii naţionale şi internaţionale în atenuarea / rezolvarea problemelor sociale;
  • asigurarea forţei de muncă motivate şi calificate;
  • redarea demnităţii umane fiecărei persoane.

DOMENIUL DE APLICARE A REGULAMENTULUI PRIVIND PROTECŢIA DATELOR

Prezenta politică de confidențialitate a datelor se aplică tuturor serviciilor oferite de Caritas Alba Iulia, a website-urilor și a aplicațiilor aferente. Pentru a simplifica conţinutul prezentului regulament, obiectivele menţionate mai sus vor fi denumite în continuare „servicii”.

 CE DATE COLECTĂM NOI?

Pentru ducerea la îndeplinire a serviciilor oferite de noi, trebuie să ne furnizaţi anumite informații despre Dvs., cum ar fi: numele şi prenumele, adresa, CNP, numărul de telefon, data și locul nașterii, semnătura,  adresă de e-mail, precum şi alte date necesare la întocmirea anchetei sociale. Unele dintre aceste date pot fi clasificate drept „speciale” sau „sensibile”. De asemenea, mai putem folosi fotografii și videoclipuri în rapoartele noastre de activitate, dar numai având consimțământul dvs. prealabil. Rolul acestora este de a promova și populariza activitățile noastre, astfel filmările video și pozele special realizate în acest scop, vor fi postate pe site-ul nostru, în presa online și pe social media (Facebook, Instagram, Youtube, etc.), dar pot fi trimise spre publicare și în presa scrisă.

Dacă participați la evenimentele sau programele noastre, vom colecta informațiile pe care le furnizați în momentul înregistrării sau intrării.

CUM UTILIZĂM DATELE DVS.?

Folosim datele dvs. la furnizarea și îmbunătățirea serviciilor noastre și pentru a îndeplini obligațiile legislative pe care le are organizaţia în cazul decontărilor făcute faţă de instituțiile publice, finanţatori și pentru respectarea altor cerințe legale. În plus, vom folosi datele, cu consimțământul dvs. prealabil, la apariţia în media locală a comunicatelor noastre de presă. Gestionarea datelor începe cu acordarea consimțământului dvs. în acest sens.

Datele vor fi păstrate și gestionate până când partea interesată va solicita ștergerea lor sau, dacă acestea nu sunt utilizate, vor fi șterse automat după 60 de luni de la înregistrare sau de la data încetării acordării serviciilor.

PROCESAREA DATELOR SE REALIZEAZĂ CU RESPECTAREA URMĂTOARELOR TEMEIURI JURIDICE:

  1. Furnizarea serviciilor – procesăm datele pentru a îndeplini condiţiile contractuale încheiate cu dvs.
  2. Prelucrăm datele în scopuri administrative, şi de detectarea erorilor.
  3. La anumite intervale de timp, vă putem solicita consimțământul de a utiliza datele dvs. personale pentru acţiuni speciale. Desigur, acceptul Dvs. poate fi retras în orice moment prin intermediul datelor de contact furnizate la sfârșitul acestui regulament.
  4. În cazuri justificate, putem divulga datele personale  colectate de la Dvs. pentru a se conforma unor obligații legale, mai exact, în cazul unei hotărâri judecătorești, unei citații sau unui mandat de percheziție, în cercetările juridice făcute de autoritățile publice de aplicare a legii sau în cazul altor solicitări legale.

Putem solicita consimțământul Dvs. pentru a transmite  datele dvs. personale unor terțe părți. În oricare astfel de caz, identificăm clar scopul pentru care vrem să împărtășim datele dvs.

 DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ

Legile aplicabile privind protecția datelor vă oferă dreptul de a verifica datele personale pe care le stocăm despre dvs. Dacă credeți că datele pe care le-am stocat despre dvs. sunt incorecte sau nu suntem îndreptăţiţi să le folosim în continuare, puteți solicita ștergerea acestora. Dacă avem o obligație legală de a păstra anumite date pentru o anumită perioadă de timp, atunci vă vom anunța.

CONTACT
Dacă aveți întrebări/sugestii sau nelămuriri cu privire la Politica noastră de Confidențialitate sau referitoare la datele Dvs. pe care noi le colectăm și stocăm, vă rugăm să ne contactaţi, folosind datele de contact:
E-mail[email protected]

Poştă:

Caritas Alba Iulia
Alba Iulia, str. Păcii, nr. 3, județul Alba, cod poştal 510009