Rezultatele colectei pentru familiile defavorizate

Caritas Alba Iulia a organizat în data de 16 noiembrie colecta tradițională Sfânta Elisabeta pentru familii defavorizate. Rezultatele colectei în cifre…

Pentru Organizaţia Caritas Alba Iulia a devenit deja o tradiţie ca în fiecare an, cu ocazia sărbătorii Sfintei Elisabeta, să organizeze o colectă pentru ajutorarea unei categorii de persoane aflate în nevoie. Anul acesta, an special dedicat de Caritas familiei, oferta enoriaşilor din bisericile romano-catolice a fost adresată familiilor aflate în nevoie.
În urma colectei de Sf. Elisabeta, organizată în bisericile romano-catolice din Ardeal, s-au strâns în total 152.737,50 lei. Având în vedere faptul că pe parcursul anului, aceasta a fost deja cea de-a treia colectă organizată în biserici de către Caritas (în iunie pentru ajutorarea victimelor din Myanmar și China, iar în august pentru ajutorarea sinistraților din Moldova), rezultatul colectei denotă faptul că donatorii au confirmat şi cu această ocazie că putem la nevoie să ne concentrăm eforturile pentru ajutorarea semenilor defavorizaţi.
În cadrul Anului familiei, serviciul de asistență socială al organizației Caritas Alba Iulia a derulat o serie de programe destinate fie întreagii familii (zilele familiilor, programe cu ocazia zilelor orașelor sau satelor) fie unui anumit segment al familiei (ziua copiilor, programe pentru tineret, zile de educație sanitară pentru copii, ziua vârstnicilor etc.).
Din banii strânși în cadrul colectei vom contribui la sărbătorirea tihnită a Crăciunului în familiile aflate în nevoie, oferindu-le astfel șansa de a uita măcar pentru câteva zile de problemele cu care se confruntă zilnic. Astfel, angajații organizației Caritas, cu ajutorul voluntarilor, vor organiza festivități de Crăciun în mai multe localități, iar pe cei care din cauza vârstei sau a bolilor sunt imobilizați la pat, în preajma Crăciunului voluntarii organizației îi vor colinda în propriul cămin. Pentru familiile care se confruntă cu probleme financiare majore vom distribui pachete cu alimente de bază. În cazuri speciale vom acorda ajutoare financiare directe beneficiarilor noștri care nu își pot permite achiziționarea unei sobe pentru încălzit sau cumpărarea lemnelor pentru foc.
Pentru Organizația Caritas Alba Iulia, pe lângă sărbătorirea demnă a Crăciunului, este foarte important să ofere ajutor de lungă durată. De aceea, o parte din banii strânși în cadrul colectei va fi alocată programelor serviciului de asistență familială de anul viitor. Printre altele se planifică creşterea numărului angajaților pentru ca mai multe familii aflate în nevoie să poată beneficia de ajutor profesional.

Ca şi în anii precedenţi, şi rezultatul colectei din acest an ne-a demonstrat cât de important este să atragem atenţia societăţii că, deşi toţi ne confruntăm cu numeroase probleme, există oameni care trăiesc într-o situaţie mai precară ca a noastră.
Dorim şi pe această cale să mulţumim tuturor celor care au făcut un efort pentru sprijinirea semenilor!

Dr. Márton András
director Caritas