Rezultatele colectei pentru persoanele în vârstă

Colecta organizată în data de 18 noiembrie de Organizaţia Caritas Alba Iulia împreună cu filialele sale a reprezentat un adevărat succes. Rezultatele colectei în cifre…

Pentru Organizaţia Caritas Alba Iulia a devenit deja o tradiţie ca în fiecare an, cu ocazia sărbătorii Sfintei Elisabeta, să se organizeze o colectă pentru ajutorarea unei categorii de persoane aflate în nevoie.
Anul acesta oferta enoriaşilor din bisericile romano-catolice a fost adresată vârstnicilor care trăiesc singuri.

Rezultatele colectei în cifre:În urma colectei de Sf. Elisabeta, organizată în bisericile romano catolice din Ardeal, s-au strâns în total 134.738,1 RON (1.347.738.100 lei vechi).

Din banii strânşi vom distribui pachete cu alimente de bază pentru 5000 de persoane vârstnice aflate în nevoie, astfel încât şi ele să se bucure de un Crăciun tihnit. Achiziţionarea alimentelor precum şi distribuirea pachetelor vor fi organizate de către filialele şi punctele de lucru ale Organizaţiei Caritas Alba Iulia cu ajutorul voluntarilor.

Pe lângă distribuirea pachetelor cu alimente vom acorda ajutoare financiare directe (plata facturilor de gaz sau de curent, plata cheltuielilor de regie, cumpărarea lemnelor de foc). În zona Gheorgheniului vom organiza festivităţi de Crăciun pentru persoanele în vârstă care trăiesc singure.

Ca şi în anii precedenţi, şi rezultatul colectei din acest an ne-a demonstrat că este important să atragem atenţia societăţii că, deşi toţi ne confruntăm cu numeroase probleme, există oameni care trăiesc într-o situaţie mai precară ca a noastră. Fiecare bănuţ donat ne ajută să sprijinim familiile în ameliorarea problemelor cu care se confruntă.

Dorim şi pe această cale să mulţumim tuturor celor care au făcut un efort pentru sprijinirea semenilor!