S-a încheiat colecta pentru ajutorarea victimelor din Asia

Rezultatele colectei organizată pentru ajutorarea sinistraţilor din Myanmar şi din China…

În cursul lunii mai, ciclonul ”Nargis” a devastat o mare parte din Myanmar, lăsând în urmă pagube enorme. Tot în luna mai, sud-vestul Chinei a fost lovit de mai multe cutremure devastatoare în urma cărora zeci de mii de persoane au fost îngropate de vii sub dărâmături iar mai multe milioane de persoane au rămas fără acoperiş.
În ciuda dificultăţilor iniţiale, reţeaua Caritas a fost printre primele organizaţii care, prin parteneri interni, au reuşit să ajute mii de oameni.
În data de 8 iunie 2008, în semn de solidaritate cu oamenii afectaţi de cele două dezastre, la recomandarea Conferinţei Episcopale Române, Confederaţia Caritas România a organizat în toate parohiile catolice o colectă pentru ajutorarea victimelor din Asia.
 
În arhidieceza Alba Iulia, Arhiepiscopul Dr. Jakubinyi György în circulara pentru organizarea colectei a atras atenţia credincioşilor asupra obligaţiei umane şi creştine de a ajuta pe semenii noştri care au fost loviţi de calamităţi naturale. Credincioşii, prin donaţiile lor, au demonstrat într-un mod vizibil solidaritatea cu victimile dezastrelor din Asia.
În urma colectei organizate, în bisericile catolice ale arhidiecezei Alba Iulia s-au strâns în total 123.244 lei.
Donaţiile strânse – împreună cu sumele colectelor adunate în celelalte dieceze şi eparhii din România – vor fi folosite prin intermediul Caritas Internationalis, care acţionează încâ de la început la faţa locului, pentru reconstruirea şi reabilitarea zonelor, după elaborarea unui plan complex de reabilitare. Cu ajutorul partenerilor media vom reveni cu amănunte asupra modului de cheltuire exactă a banilor strânşi în cadrul colectei.
 
Dorim şi pe această cale să mulţumim tuturor celor care şi-au arătat într-un mod explicit solidaritea cu semenii lor din Asia, donând sume de bani pentru ajutorarea acestora.