S-a înființat Asociația Națională a Infirmierelor

La sfârșitul lunii mai, pe ziua de 28, Judecătoria Miercurea Ciuc a dispus înscrierea în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor primei Asociații Naționale a Infirmierelor cu sediul în Miercurea Ciuc, str. Szék, nr. 147.

Asociația a fost înființată pentru a promova drepturile femeilor calificate ca infirmiere, și pentru a participa la dezbateri publice ce vizează legislația cu impact direct asupra drepturilor femeilor angajate ca infirmiere.

În prezent conform Statutului și Actului constitutiv printre membrii formatori se numără și două persoane care au participat la cursurile de formare profesională organizată în cadrul proiectului, dar Asociația dorește să recruteze noi membri din rândul femeilor participante la cursurile de calificare în funcție de interesul de implicare pe termen mediu și lung în activitatea asociației. Deasemenea pentru susținerea intereselor infirmierilor a fost angajat un director de rețea.

Au fost elaborate formularele de aderare, s-au tipărit informații despre asociație, și s-a început promovarea asociației în rândul participanților. În luna mai, s-au depus deja 16 cereri de aderare din partea infirmierilor din județele Alba, Harghita, Covasna. Pentru aprobarea cererii de aderare este necesar ca persoana solicitantă să fie deja calificată în meseria de infirmieră, sau să participe la un curs în desfășurare.

Mai multe informații pot fi solicitate și trimise la adresa de email erzsebet.szabo@caritas-ab.ro.

29. Mai 2015