S-au aprins luminile iubirii în inimi

De fiecare dată când o stea cade din cer, moare un om pe pământ – se obișnuiește să se spună în popor. Se poate întâmpla și invers, cum s-a și întâmplat: s-au aprins flamele iubirii în inimi și noi stele s-au născut.

Se consideră deja tradiție în cadrul Organizației Caritas Alba Iulia că împreună cu comunitatea locală ne alăturăm celei mai mare și spectaculoase acțiuni de solidaritate organizate în Europa, iluminăm cu candele o piață publică și primim donații pentru a ajuta pe cei săraci. Pe când în alte locuri evenimentul are loc în decembrie, noi organizăm în luna octombrie, și nu întâmplător, pentru că vremea poate influența oamenii să iasă pe piețe.

La Alba Iulia, Petroșani, Tîrgu-Mureș, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Toplița, Sovata, Sângeorgiu de Mureș, Sângeorgiu de Pădure, Cârța, Brețcu, Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc,  Gheorgheni, Remetea și Ditrău evenimentul a fost precedat de pregătiri febrile, angajații și voluntarii au curățat suporturile de lumânări și alte elemente de recuzită, adolescenții au împărțit pliante și au invitat pe toți la acțiune.

Chiar și vremea neobișnuită de rece din octombrie s-a înmuiat, în ziua mult așteptată cerul a devenit senin, mirosea a primăvară, iar oamenii, familiile au pornit spre piețele centrale pentru a aprinde câte o lumânare și cu donațiile lor să-și exprime solidaritatea față  de nevoiași. Cei mai bucuroși au fost cei mici, văzând un covor imens de lumânări arzând și abia așteptau să așeze o candelă în formație. De asemenea și printre adulți a devenit popular evenimentul, de la an la an numărul participanților este tot mai mare, desigur acesta se reflectă și în donațiile colectate.

În acest an peste 7.300 de oameni au participat la eveniment și au donat 42.367 lei (cu 7.187 de lei mai mult decât anul trecut), din care vom pregăti pachete de alimente pentru masa sărbătorilor de iarnă pentru familii și vârstnici defavorizate.

La 11 octombrie luminile iubirii de fapt au fost aprinse în inimi, în ciuda tuturor dificultăților comunitatea și-a exprimat solidaritatea, interesul purtat celor în nevoie.

Fotografii de la eveniment >>>

Molnár József